x

Meksiko potučen, u Brazil idemo puni optimizma!

Bravo ``Zmajevi``! Pripreme u Sjedinjenim Američkim Državama nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zaključila je u stilu, pošto je pobjedi nad Obalom Slonovače u utorak u Sent Luisu, noćas u Čikagu dodala i trijumf nad Meksikom od 1:0, koji će nam uoči putovanja u Brazil dati novu dozu optimizma u uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu. 

aš kao i u duelu sa „Slonovima“, naši reprezentativci su u duelu s još jednim učesnikom Svjetskog prvenstva pokazali veliku dozu ozbiljnosti i zalaganja. U prvom poluvremenu smo potpuno nadigrali protivnika, a rezultat od 1:0, za koji se pobrinuo Izet Hajrović u 41. minuti, mogao je biti i visočiji. Naš tim diktirao je igru, imao i inicijativu i posjed, dok su Meksikanci samo jednom ugrozili naš gol, kada je Havijer Ernandez (Javier Hernandez) u 24. minuti pogodio stativu. 

 

Naši reprezentativci propustili su nekoliko dobrih prilika, ali u finišu poluvremena, Hajrović je na asistenciju Sejada Salihovića obradovao nekoliko hiljada naših navijača na rasprodatim tribinama grandioznog „Soldier Fielda“.

 

Ipak, u drugom poluvremenu, „Zmajevi“ su izgubili ritam i dozvolili Meksikancima da preuzmu konce igre u svoje ruke. Najzaslužniji što je ostalo 1:0 bio je Asmir Begović, koji je s tri sjajne intervencije u finišu susreta spasio naš gol. 

 

Selektor Safet Sušić, koji je još jednom postavio ekipu u formaciji 4-5-1, bio je prezadovoljan pobjedo, ali još više zalaganjem igrača. 

 

-   Čestitam fudbalerima. Potpuno su zaslužili pobjedu. Bilo je i vrijeme da nakon dva poraza od Meksika, konačno pobijedimo. U prvom poluvremenu smo bili mnogo bolji, a razlog pada u drugom bila je činjenica da smo u postavi imali nekoliko fudbalera koji su pauzirali zbog povreda. Ipak, do utakmice s Argentinom imamo još 12 dana, dovoljno da postavimo stvari na svoje mjesto – kazao je Sušić.

 

 

Stadion ``Soldier Field`` u Čikagu. Gledalaca: 60.707. Sudija: Oskar Rejna (Gvatemala). Pomoćnici: Gerson Kasteljanos i Marko Mijangos (oba iz Gvatemale). Strijelac: 0:1 - Hajrović (41, Salihović). Žuti karotni: Lajun (Meksiko) i Bešić (BiH).

 

MEKSIKO: Talavera, Ponke, Moreno, Rejes (80. Fabijan), Lajun, Salsido (58. Rodrigez), Herera (70. Dos Santos), Vaskez, Penja (63. Guardado), Himenez (58. Pulido), Ernandez. Selektor: Miguel Herera.

 

BiH: Begović, Salihović, Spahić, Šunjić (75. Kolašinac), Misimović (69. Sušić), Bešić, Pjanić (74. Ibišević), Mujdža (63. Vranješ), Lulić (64. Ibričić), Hajrović (77. Višća), Džeko. Selektor: Safet Sušić. 

 

Nakon završetka američke epizode, jedan dio reprezentacije već danas će otputovati u Brazil, dok će ostatak ekspedicije na putovanje sutra, zbog preopterećenosti letova ka zemlji domaćinu Mundijala. 

 

Izvor:Dnevni avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.