x

Melunović, Šunjevarić i Haurdić napuštaju klub!

Napadač Alen Melunović,  zadnji vezni Radan Šunjevarić i ofanzivni veznjak Anes Haurdić više nisu fudbaleri Sarajeva, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Upravnog kluba bordo kluba.

Eliminacija od albanskog Kukesija u drugom pretkolu Evropske lige izazvala je pravi potres na Koševu, pa je tako i Irfan Redžepagić, nekadašnji član UO-a, a posljednjih mjeseci zadužen za dovođenje igrača, također napustio Sarajevo.

Na sjednici nije razmatran status šefa stručnog štaba Husrefa  Musemića.

Potpuni krah

Upravni odbor namjerava ponovo vratiti funkciju sportskog direktora, a njoj je najbliži nekadašnji igrač Sarajeva Senad Repuh. Pored toga, trebao bi uskoro biti formiran Stručni kolegij na čelu kojeg će vjerovatno biti legenda kluba s Koševa Faruk Hadžibegić. 

Po svemu sudeći, Sarajevo će uskoro dobiti novog kapitena, umjesto dosadašnjeg Muhameda Džakmića. Tako je klupska politika u protekle dvije sezone doživjela potpuni krah kada su u pitanju rezultati i osvajanje trofeja, što najviše zanima navijače Sarajeva

Sesar suspendovan


Također, UO je potvrdio da je reprezentativac Ivan Sesar suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Podsjetimo, Sesar se prije četrdesetak dana vratio s posuedbe u turskom Elazigsporu, ali se odlučio ne priključivati bordo timu.

Sesar, prema tvrdnjama rukovodstva koševskog premijerligaša, ima ugovor sa Sarajevom do juna 2014. godine. Kao suspendovan fudbaler Sesar rizikuje da ne dobije poziv u reprezentaciju BiH.

Navijači skinuli dresove fudbalerima

Izrevoltirani nastupom njihovih ljubimaca u četvrtak, grupa navijača je sinoć upala na trening fudbalera Sarajeva, izvrijeđala ih i na kraju njima 11 skinula dresove.

Zbog toga je bila prekinuta sjednica Upravnog odbora, čiji su se članovi ubrzo pojavili na treningu kako bi riješili problem. Navodno, igrači su suzama otišli u svlačionicu. 

U ponedjeljak o kaznama

Stručni štab i fudbaleri Sarajeva bit će kažnjeni za sramotno ispadanje iz drugog kola Evropske lige, saznaje ``Dnevni avaz``. O visini kazni, kao i eventualnim drugim sankcijama, raspravljat će Upravni odbor kluba na sjednici koja će najvjerovatnije biti održana u ponedjeljak.

Izvor:Dnevni avaz/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.