x

Memo Haljevac 14. maja ispred SCC-a obara Ginisov rekord i slika crtež na 25 metara!

Akademski slikar Sulejman Haljevac Memo će 14. maja ispred SCC-a upriličiti slikarski performans i pokušati oboriti Ginisov rekord. Memo će na 25 metara iscrtavati znamenitosti Sarajeva, a događaj će biti propraćen zanimljivim programom, pa nas očekuju razne plesne i pjevačke tačke, Adis Škaljo, Mirza Šoljanin, Amela Radan, Hor Princess krofne,  Aka Hukelić i Pink Panter. 

Memo je u odlučio da ovaj događaj bude i humanitarnog karaktera, pa već od 15. februara  u domu za nezbrinutu djecu ”Bjelave”  kreću  edukativne radionice pod nazivom “Sarajevo ljubavi moja”.  Radionice se još održavaju u domu “Pazarić” i “Ajna” kao i u igraoni i u ateljeu u ulici Hiseta 1. Tako će 300 djece učestvovati na završnoj manifestaciji zajedno sa Memom ispred SCC-a 14. maja, a obzirom da je Ekskluziva.ba portal medijski pokrovitelj, na našem sajtu ćete moći pogledati ekskluzivne fotografije s događaja.

 

Podsjećamo, Memo je 2012. bio na korak od ulaska u Ginisovu knjigu rekorda kada je slikao na 18 metara, dok će 14. maja pokušati to i ostvariti slikanjem na 25 metara. Memo Haljevac za Ekskluziva.ba portal govori kako je cjelokupnoj organizaciji pomogao doktor Haris Mujanović, kojem je neizmjerno zahvalan na ogromnoj podršci. Kako otkriva, on je dugo vremena gajio ovu ideju i njegova želja je da se taj dan skupi preko 10 000 posjetilaca ispred SCC-a, te da će taj dan od 10 do 18 sati imati veliku podršku građana. 

 

Kako Haljevac kaže, realizaciju projekta su potpomogli Agram i BSO osiguranje, a svi dobri ljudi se još uvijek mogu priključiti ovom događaju, a interesantno je da već ima 57 volontera koji žele da pomognu djeci. Dakle, radionice kreću već od februara, dok vas Memo 14. maja poziva da ga podržite ispred SCC-a i da zajedno sa još 300 djece bez roditeljskog staranja obilježimo ulazak u Ginisovu knjigu rekorda. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.