x

Mercedes AMG E63 S u karavan izvedbi!

Mercedes, jedan od rijetkih proizvođača automobila kojeg ne prati ni jedna značajnija afera, ponovno razveseljava sve svoje ljubitelje. Na tržište dolazi nova E klasa u režiji AMGa!

U javnost su procurile prve informacije o novom remek dijelu iz Mercedesa, AMG E63 S karavanu. Međutim, euforija svih zaljubljenika u lik i djelo ovog proizvođača nestala je informacijom kako će novi AMG navodno biti dostupan samo uz posebnu narudžbu, a što bi značilo da ga zainteresirani neće moći kupiti u baš svakom auto slonu. O razlogu zbog kojeg Mercedes planira na ovaj način plasirati svoju novu generaciju već dobro poznatog karavana za sada nema informacija. No, krenimo redom o onome što se zna.

 

Ispod poklopca motora će se nalaziti 4.0 litreni V8 twin turbo motor koji će razvijati velikih 604 konjske snage što je i više nego dovoljno. U odnosu na običnu verziju, snaga mu je povećana za okruglih 40 konjskih snaga, a što mu omogućava ubrzanje do stotke za 3.4 sekunde.

 

Osim toga, nova E klasa dolazi u verziji s pogonom na sve kotače i sustavom koji znatno poboljšava performanse, a koji na ponešto drugačiji način raspodjeljuje snagu na kotače. Mercedes ovim modelom ujedno predstavlja i svoje nove načine vožnje. Tako je npr. Comfort način je pretvoren u Sport, a Sport + u Race.  Ne treba posebno naglašavati sigurnosne sustave i 15.4 inča velike kočione diskove sa šest cilindara.

 

Mercedesov karavan ima jedan od najvećih prtljažnika u klasi točnije 991 litru! Stražnja sjedala imaju nekoliko načina preklapanja što omogućuje prijevoz i nešto većih stvari. Sjedala su presvučena Nappa kožom što povećava već ionako luksuzan dojam interijera. Tu je i neizostavni AMG upravljač, odnosno 12.3 inča velik ekran osjetljiv na dodir, a kojim se upravlja multimedijskim sustavom i ostalim značajkama koje AMG nudi.

        

Međutim, ako ste se upitali kako izgleda sustav pogona na sve kotače u praksi Carbuzz donosi odgovor na to pitanje u videu u nastavku.

 

Mercedesov karavan bi trebao debitirati na auto sajmu u Ženevi ove godine, a službena prodaja bi trebala krenuti tek iduće godine. Cijena? Neke od informacija govore o iznosu od oko 122.000 eura.

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.