x

Mercedes-Benz predstavio otmjeni pick up!

U posljednjih nekoliko godina Mercedes-Benz svojim je modelima jasno dao do znanja kako smatra da postojeće klase automobila više nisu dovoljne, te da svijetu treba što više kombinacija poput kupe-limuzina, kupe-karavana i kupe-SUV-ova. No, neobično je da kompanija koja doista ima što reći čak i u kategoriji gospodarskih vozila i autobusa, sve do sada nije imala svoj kamionet, odnosno pick up.

Ipak, sudeći po najavama u obliku predstavljenog koncepta u dvije različite izvedbe, to se počinje mijenjati i Mercedes-Benz pokazao je namjeru da ponudi svoje viđenje radnog vozila prvenstveno za tržišta Južne Amerike, Južne Afrike i Australije, čije stanovništvo u značajno većoj mjeri od nas Europljana kupuje vozila iz ove klase. No, pitanje se postavlja ima li u klasi čije pripadnike prije svega karakteriziraju epiteti poput radni, nebrušeni i pomalo grubi, mjesta za jednu premium njemačku marku, koja sudeći po ovom konceptu želi unijeti dozu finoće i elegancije. Odgovor je možda, to će prosuditi tržište jednom kada X-klasa, kako je Mercedes-Benz nadjenuo ime svojem pick upu, dođe u prodaju u drugom dijelu 2017. godine.

 

Mora se priznati da automobil izgleda atraktivno, osobito kada je riječ o elegantnijoj od dvije izvedbe – Stylish Exploreru. Da, gledajući iz profila radi se o klasičnoj kamionetskoj liniji (koliko uopće ima prostora za variranje), doduše dekoriranoj 22-inčnim sportskim naplatcima, međutim sprijeda je to vrlo zanimljiva kombinacija elegancije, agresivnosti, mišićavosti, pa u nekoj mjeri i sporta, što je posljedica velike maske i položenih prednjih svjetala, dok je straga najzanimljiviji element jednodijelna pravokutna svjetlosna jedinica koja se proteže cijelom širinom, a već smo nešto slično imali priliku vidjeti kod recentnih koncepata njemačke tvrtke.

 

Što se tiče interijera, promatrajući ga izvan konteksta realno ne biste imali nikakve šanse da pogodite da on pripada onome što je u suštini radni kamionet, zahvaljujući vrlo elegantnim rješenjima i materijalima koji izgledaju otmjeno i skupocjeno, osobito kada je riječ o primjerku obloženom smeđom nubuck kožom i bijelom nappa kožom uz dozu hrastovog drva i poliranog aluminija. Same te riječi odišu luksuzom i definitivno nisu nešto na što su kupci kamioneta do sada naviknuli. Da, Mercedes-Benz napravit će veliki iskorak za ovu klasu ako će i serijska verzija biti ovako puna finih materijala, no pitanje je je li to iskorak u dobrom smjeru, imajući na umu prvenstvenu svrhu gospodarskih vozila.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.