x

Mercedes posebnim izdanjem AMG A45 modela proslavio naslove u Formuli 1!

Mercedesova momčad ove je godine osvojila vozačke i konstruktorske naslove u Formuli 1. Kako bi to dostojno proslavio brand iz Stuttgarta pripremio je posebno izdanje modela A45. Slavljenički Mercedes-AMG A45 PETRONAS 2015 World Champion Edition javnost će imati priliku vidjeti na Yas Marini gdje se ovog vikenda vozi Velika nagrada Abu Dhabija…

Osvajanje dvaju naslova u Formuli 1 Mercedes je ponukalo da pripremi posebnu slavljeničku verziju jednog svojeg sportaša. Odluka je pala da to bude Mercedes-AMG A45 koji je obučen u boje Mercedes AMG Petronas Formula One Teama i tek vizualno ušminkan ne bi li bio atraktivniji. Po uzoru na F1 W06 bolid ova posebna serija dobila je crno/zelene grafike, veći prednji splitter i nešto drugačiji krovni spojler. Bez obzira je li on presvučen srebrnim ili dvjema nijansama sivog laka posebni A45 PETRONAS dolazi s 19-colnim aluminijskim naplatcima.

 

Pokretačka snaga ostala je ista. Nju osigurava 2.0-litreni turbak s 381 KS i 475 Nm okretnog momenta koji se preko sedam-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom i 4MATIC pogona šalju na sve kotače. Slavljenički A45 PETRONAS 2015 World Champion Edition primjerak standardno dolazi opremljen AMG Exclusive i AMG DYNAMIC Plus paketima, elektronski podesivim sportskim sjedalima, Sportskim upravljačem i grafikama po uzoru na one s pobjedničkog bolida. Sve to košta pola milijuna kuna i dostupno je od siječnja sljedeće godine.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.