x

Mercedes proizveo 300.000 primjeraka legendarne G-Klase!

U Mercedesu obilježavaju 300.000 proizvedenih primjeraka svoje besmrtne terenske ikone koja se proizvodi od 1979. godine.

Iz proizvodnih pogona austrijske tvornice Magna Steyr sišla je G-Klasa kojom Mercedes obilježava 300.000 proizvedenih primjeraka vjerovatno najcjenjenijeg i najpoznatijeg terenskog automobila svih vremena.

 

Jubilarni primjerak G500 obojen je plavom bojom i dizajnirali su ga ljubitelji Mercedesove besmrtne ``kutije`` iz cijelog svijeta koji su svoje prijedloge i sugestije mogli iskazati putem zvanične Facebook stranice. Najviše glasova osvojila je kombinacija koja uključuje unutrašnjost obloženu crnom kožom i namjenski ``off-road`` paket koji sadrži robusni krovni nosač i gume za sve terene.

 

Iako se proizvodi već 38 godina, potražnja za legendarnom G-Klasom ne opada, čemu svjedoče izvanredni godišnji prodajni rezultati koji su od 2012. godine u stalnom porastu. Automobil se ručno proizvodi na samo jednoj proizvodnoj liniji, a u pripremi je najnovije izdanje koje će, na sreću poklonika, biti samo evolucija za držanje koraka s vremenom.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.