x

Messi nije potpuno spreman za finale?!

Napadač Barcelone odlično je otvorio SP u Brazilu i svojim golovima donio Argentini pobjede protiv Bosne i Hercegovine, Irana i Nigerije, odigrao je solidno i protiv Švicarske u osmini finala, no nakon toga se izgubio, piše tportal.hr.

 

U polufinalu protiv Holandije veći dio utakmice nije ga bilo na terenu, a mnogi stručnjaci su uvjereni da je zapravo lakše povrijeđen ili bolestan, samo što to Argentina vješto skriva od javnosti.

‘Mislim da Messi nije potpuno spreman. Bio je dobar u prve tri utakmice. Ali u posljednje dvije ne igra na svom nivou. To je pokazala jedna situacija u utakmici protiv Holandije. Imao je loptu u nogama i išao ‘jedan na jedan’ na Vlaara. Rijetkost je tada da mu odbrambeni fudbaler uzme loptu bez prekršaja. Ron Vlaar je odigrao odličnu utakmicu, ali nije jedan od najbržih i najpokretljivijih braniča. Svejedno ga je zaustavio. Da je Messi u najboljoj formi, prošao bi ga ili bi bio prekršaj,’ uvjeren je bivši njemački nogometaš Dietmar Hamann, koji piše kolumnu za Goal.com.

 

Sličan stav nakon utakmice imao je i David James u analizi na Eurosportu. U svakom slučaju, bez raspoloženog Messija i uz povrijeđenog Di Mariju, argentinske šanse protiv Njemačke uoči finala dramatično se smanjuju.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.