x

Messi prvi u borbi za Zlatnu kopačku, Džeko i dalje u vrhu!

Bh. napadač Edin Džeko proteklog vikenda postigao je jedan gol u remiju Rome na domaćem terenu protiv Udinesea (1:1) u okviru 32. italijanske Serije A.

Džeko je u subotu postigao svoj 25. gol u dosadašnjoj sezoni Serije A, te je zajedno s Andreom Belottijem prvi strijelac ove lige. Bh. napadač je i dalje u igri za Zlatnu kopačku iako Lionel Messi drži prvo mjesto. Argentinac je u pobjedi Barce proti Real Sociedada (3:2) postigao dva gola, te sada na svom kontu ima 29 golova.

 

Iza napadača Barcelone još uvijek iznenađujuće dobro kotirao napadač Sportinga iz Lisabona, Bas Dost. Holanđanin je prije tri dana postigao jedan  gol u pobjedi protiv Setubala rezultatom 3:0 i to mu je bio 28. gol u dosadašnjem dijelu sezone.

 

Iako nije igrao ovog vikenda zbog povrede Robert Lewandowski je i dalje na trećoj poziciji sa 26 postignutih golova koliko sada ima i napadač Borussije Dortmund, Pierre-Emeric Aubameyang. Iza njih slijede Džeko i Belotti sa po 25 golova.

 

Iza njih nalaze se Luis Suarez i Romelu Lukaku koji su postigli po 24 gola u dosadašnjem dijelu sezone, a po jedan gol manje dali su Gonzalo Higuain i Anthony Modeste. Sigurno je da nas do kraja sezone očekuje uzbudljiva borba za Zlatnu kopačku. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.