x

Milan svim silama pokušava da se riješi Sose!

Čelnici Milana poručili su danas da januarski prelazni rok tek počeo za njih, te da će u narednom periodu nekoliko igrača sigurno napustiti San Siro.

Rossoneri se nadaju da će Jose Ernesto Sosa uskoro napustiti Milan, jer ovog igrača žele dva kluba iz Kine. Sosa je ljetos stigao na San Siro iz Bešiktaša, ali se ispostavilo da je to pogrešan potez italijanskog kluba.

 

Italijanski mediji prenijeli su danas da Hebei China Fortuna i Beijing Guoan žele Sosu, te da je Milan spreman da pusti ovog igrača. Ipak, još uvijek se čeka da Sosa dogovori uslove ugovora sa zainteresovanim klubovima, a pregovori su u toku.

 

Ukoliko Sosa odluči da svoju karijeru nastavi u jednom od ovih kineskih klubova Milan će vjerovatno zaraditi oko 7,5 miliona eura. Ovaj 31-godišnji igrač u dresu Milana u dosadašnjem dijelu sezone odigrao je samo 395 minuta.

 

U korist Sose ove sezone ne ide to da je 18-godišnji Manuel Locatelli cementirao svoje mjesto u prvoj postavi, te je u potpunosti gurnuo nekadašnjeg igrača Bešiktaša u drugi plan.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.