x

Mirsad Zvekić iz Nemile sljedeće sedmice mora da primi dvije terapije da bi preživio. To košta 2.200 eura, pomozimo!

U redakciju Ekskluziva.ba portal je stigao apel za pomoć. Naime, radi se o jednom hrabrom čovjeku Mirsadu Zvekiću iz Nemile, koji se prije 5 godina uspješno izborio sa opakom bolešću Dg. Hairy cell leukaemia (HCL).

Kao i mnogi i on je bio žrtva ovogodišnjih majskih poplava, gdje mu je nanesena veća materijalna šteta. Stresovi i nemogućnost adekvatnog uzimanja terapije doprinijeli su tome da se bolest vratila, u još težem obliku. U toku prethodnog liječenja nažalost, zaražen je virusom HEPATITIS B, što predstavlja dodatni problem kao i činjenica da je obolio od DIABETES MELLITUS tip.2B.

 

Dana 19.12.2014. godine stigli su posljednji nalazi koji potvrđuju gore navedeno i u kojem stoji prijedlog za terapiju i preporuke. Dakle, ljekari predlažu operaciju, za koju su male šanse da bude uspješna s obzirom na dodatne probleme, koji su gore navedeni.

 

Druga opcija je hitna terapija sa NIPENT ampulama, kojima se ranije uspješno liječio i koje se mogu kupiti Njemačkoj. Cjelokupna terapija NIPENT ampulama košta oko 20 000 KM, s tim da sljedeće sedmice mora da primi barem 2 ampule da bi preživio, što košta 2.264,58 EURA. S obzirom na finansijsku situaciju porodica nije u mogućnosti u tako kratkom roku da obezbijedi novac. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.