x

Mirza Bašić ili Damir Džumhur?!

ATP turnir iz serije 250 u Moskvi, poznatiji kao Kremin kup, privodi se samom kraju. Danas će biti odigrani polufinalni mečevi, a prvi će na teren bh. dvojac - Damir Džumhur i Mirza Bašić.

Pred početak turnira ni u snu nismo mogli sanjati da bi naša dva tenisera mogla igrati jedan protiv drugog u polufinalu, ali Bašić i Džumhur su nam to omogućili, posebno nakon sjajnih preokreta koje su izveli jučer. 

 

Damir je gubio 1:0 u setovima od Italijana Seppija, baš kao i Mirza od Medvedeva, ali obojica su do kraja meča uspjeli da okrenu rezultat u svoju korist i da izbore međusobno polufinale. 

 

Zanimljivo, bit će ovo prvi dvoboj između Mirze i Damira na ATP touru, a svakako da bi ulogu favorita, obzirom na svoj ATP ranking, trebao imati Džumhur. Damir je u dosadašnjem toku turnira slavio protiv Fabbiana, Bhambrija i Seppija i to svaki put nakon tri seta. S druge strane, Mirza je odigrao nešto manje setova jer mu je u prvom kolu prilikom rezultata 5:1 u trećem setu Slovenac Kavčić predao meč, pa je pobijedio Srbijanca Đerea sa 2:0 i kasnije Medvedeva sa 2:1. 

 

Prema svjetskim kladionicama ulogu favorita na današnjem meču ima Džumhur sa koeficijentom 1,25, dok je kvota na Bašića otprilike 4.

 

Treba za kraj reći i to da današnji susret počinje od 14.30 sati, a da će se u drugom polufinalnom susretu turnira u Moskvi sastati Adrian Mannarino i Ricardas Berankis. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.