x

Mirza Šoljanin premijerno predstavlja ``Kako srce kaže``!

``Kako srce kaže`` naziv je novog singla Mirze Šoljanina kojim najavljuje drugi studijski album, koji će biti objavljen  počekom jeseni. Za tekst i muziku pjesme zaslužan je Dino Muharemović, dok je aranžman i produkcija djelo Arela Češljara i produkcijske kuće Atax media. Pjesmu karakterizira moderan i svjež zvuk, energičan ritam koji osvaja na prvu.

``Saradnja sa Mirzom počela je na njegovom prvom albumu, na kojem su se našle  moje dvije pjesme ``Ne mogu podnijeti to`` i ``Zovu me``, a potom je nastala i pjesma ``Duše su se srele`` koju je otpjevao u duetu sa Ninom Badrić. Trenutno radimo na novom albumu. Do sada je snimio dvije moje kompozicije, ``Kako srce kaže`` i ``Hor zvižduka``. U pjesmi ``Kako srce kaže``, Mirzu vidimo u novom svjetlu, sa nekom novom energijom i zvukom. Nadam se da će se dopasti publici. Mirza to sigurno zaslužuje``. – istakao je Dino Muharemović. 

 

Spot za pjesmu ``Kako srce kaže`` prikazuje nepregledne i prekrasne krajolike Crne Gore , a ljetnu ljubavnu priču zabilježio je mladi i talentirani redatelj Vedad Jašarević, koji potpisuje kameru, režiju i produkciju spota. 

 

``Kako srce kaže`` prva  je pjesma koja će predstaviti album i nadam se da će je publika prihvatiti i osjetiti srcem. S druge strane, toliko je lepršava, energična i pozitivna i vjerujem da će obilježiti ovo ljeto. Dopala mi se na prvu i u meni izazvala val pozitivne energije.  Kada je u pitanju album, bit će tu za svakoga ponešto, energičnih i  laganih nota, a sve pjesme su mnogo emotivne, stvarne ljubavne priče u kojima će se svako pronaći. Dugo i pažljivo smo radili na odabiru tekstova, autora, cjelokupnoj produkciji, a cijeli album zamišljen je kao koncept, kako u muzičkom tako i u vizuelnom smislu``– poručio  je Mirza Šoljanin.

 

Pet godina je prošlo od prvog albuma “Poljubi me”, a pred nama su potpuno nove pjeme I album koji će potvrditi zašto je Mirza  toliko poseban na muzičkoj sceni I neponovljiv umjetnik čije vrijeme tek dolazi.Vrijedno je spomenuti neke od njegovih velikih hitova poput “Poljubi me”, ‘’Tamna strana”, ‘’Duše su se srele’’ koje su obilježile njegovo muzičko djelovanje.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.