x

Mirza Tafro osvojio dvije medalje na Svjetskom kupu u powerliftingu!

Sarajevo je minulog vikenda bilo domaćin dvodnevnog Svjetskog takmičenja u powerliftingu po GPC pravilima, okupivši veliki broj značajnih imena ovog sporta, a dvije medalje osvojio je i bh. takmičar Mirza Nokto.

``Takmičio sam se u disciplini `push and pull`, gdje sam osvojio zlatnu medalju te u `deadliftu` gdje sam se okitio srebrenom medaljom. Nisam očekivao ovako dobar plasman, ali sam i ranije želio dosta jaču konkurenciju. Organizacija cijelog događaja bila je na vrhunskom nivou``, rekao je 23-godišnji student Fakulteta za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu.

 

Mirza Nokto,i poznatiji kao Tafro, višestruki je prvak BiH, a 2014. godine bio je i prvak Crne Gore. Na Balkanskom prvenstvu prije dvije godine bio je najbolji i tada je oborio evropski rekord u disciplini `čučanj`, zatim balkanski u `deadliftu`, `bench pressu` i u ukupnom sabiranju triatlona.

 

``Nakon toga sam osvojio po treći put zaredom Balkansko prvenstvo. Više puta povrede su me zaustavljale, a imam i jednu operaciju iza sebe. Ipak, nemam namjeru odustajati``, kaže nam Tafro koji je otkrio i svoje ciljeve za naredni period.

 

``Želim se pripremiti za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Sarajevu naredne godine. Prije toga želim izaći na dva-tri takmičenja do kraja godine kao što su Balkansko prvenstvo te Evropsko prvenstvo i Stena Cup``, istakao je Tafro, inače zaposlen kao konobar kojem nesebičnu podršku daje najbolji bh. MMA borac Denis Stojnić.

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.