x

Misimović: Hoenes mi je upropastio transfer u Schalke!

Bivši bosanskohercegovački reprezentativac i jedan od najvećih fudbalskih znalaca u reprezentaciji naše zemlje govorio je o svojoj karijeri, neostvarenim transferima ali i lošim iskustvima.

Zvjezdan Misimović je u dresu Wolfsburgsa, zajedno sa Edinom Džekom, 2009. godine došao do titule prvaka Njemačke, međutim, igrač koji je svojim asistencijama vodio ovu ekipu do velikih rezultata samo godinu kasnije odlazi u Galatasaray.

 

Misimović je za Spox otkrio da je u to vrijeme imao nekoliko ponuda, te da je najbliži bio prelasku u Schalke.

 

``Imao sam kontakte sa Evertonom, Fiorentinom, Atletico Madridom, Galatasarayem i Schalkeom. Direktor Wolfsburga Dieter Hoeness mi je rekao da me neće pustiti dok ne pronađe odgovarajuću zamjenu na mojoj poziciji, pa sam morao malo sačekati. Ostali klubovi, osim Galatasaraya i Schalkea, nisu mogli čekati``, rekao je Misimović.

 

Dodao je bivši reprezentativac naše zemlje i da je već mislio da je dogovor sa Schalkeom postignut, te da je već krenuo na put ka Gelsenkirchenu kada je dobio poziv od Hoenessa.

 

``Rekao mi je da su se predomislili i da me ne žele pustiti u Schalke i time pojačati direktnog konkurenta. Tada se sve promijenilo i ja sam morao donijeti odluku. Čovjek iz Galtasaraya je već dvije sedmice boravio u Njemačkoj čekajući moju odluku. Brzo smo došli do dogovora i ja sam sa njim krenuo u Istanbul``.

 

U Istanbulu se nije dugo zadržao, iako je bio najavljen kao veliko pojačanje. U Turskoj se nije snašao, a za svoju lošu epizodu u Galatasarayju okrivio je tadašnjeg trenera, legendarnog Rumuna, Georgehea Hagija.

 

``Trener je bio nekorektan, mnoge stvari mi je poručivao preko trećih osoba ili putem medija, nikada nije imao hrabrosti da mi kaže nešto u lice``, dodao je na kraju razgovora Misimović.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.