x

Misteriozno stvorenje pronađeno u Bjelorusiji!

Veterinari nemaju predstavu o kojem stvorenju je riječ, a lokalni lovci misle se da je čudna kreatura zapravo mutacija nekoliko vrsta - hijene, lisice, rakuna i psa.

Radnici na jednoj stočnoj farmi u Bjelorusiji usmrtili su misterioznu životinju koja je napadala krave i telad, ujedajući ih za noge. Veterinari nemaju predstavu o kojem stvorenju je riječ, a lokalni lovci misle se da je čudna kreatura zapravo mutacija nekoliko vrsta − hijene, lisice, rakuna i psa!

Prema riječima lokalaca, pored ubijenog primjerka u okolini farme viđena su još dva primjerka te nepoznate vrste. Lovci koji su ubili misterioznu životinju vode polemiku o kojoj se vrsti radi.

Dok neki smatraju da je riječ o mutaciji, glavni veterinar smatra da nije riječ ni o kakvoj senzaciji i namjerava da spali ubijenu životinju. Prema njegovim riječima, vjerovatno je riječ orakunolikom psu.

Sličnu nepoznatu vrstu ubili su lovci u Ukrajini ranije ove godine. Dok su mještani gdje je usmrćena životinja raspredali priče o tome da je riječ o čupakabri, mitskom stvorenju koje sisa krv stoki, veterinari su ustanovili da je riječ o rakunolikom psu.

Izvor: telegraf.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.