x

Mistične ljepote nepregledne Azije!

Dominika Martincova jedna je od saradnica bloga Movingtimelapse.com koji kroz video zapise i putopise dočarava ljepote svih meridijana ove planete. Njen nedavno objavljeni video ``Mystic Asia``, nastao je kao rezultat osmomjesečnog lutanja Azijom koje opisuje kao najljepše iskustvo u svom životu.

Otkrivanje Azije Dominika je počela na Tajlandu gdje je posjetila brojne zavučene seoske dragulje koje turisti rijetko otkrivaju. Potom ju je put odveo u Laos gdje je uživala u proslavi nevjerovatnog Loi Kratong festivala. 

Posjeta Kambodži i obilazak svetog mjesta Angkor Vat posebna su priča, na koju se kasnije nadovezalo otkrivanje Bombaja i savezne indijske države Goa, gdje je imala priliku i da jaše kamile tri dana kroz pustinju blizu granice sa Pakistanom. Kao lijepa promjena došla je posjeta Šri Lanki i uživanje u prelijepim plažama sa pogledom na plavetnilo vode s jedne, i vrhove planina s druge strane. 

Posljednja tri mjeseca putovanja provela je u Nepalu, za koji kaže da je veoma brzo postao njen drugi dom. Sedam dana provela je i u budističkom manastiru, volontirala je na farmi organske kafe, slavila sa lokalnim stanovništvom festival boja pod nazivom Holi i prepešačila dvjesta kilometara na Himalajima. 

Cijelo putovanje završila je desetodnevnim vipasana meditiranjem u tišini. Očigledno je da ju je Azija ostavila bez riječi, a možda će i vas nakon što pogledate njen video zapis.

Izvor: b92.net/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.