x

Mitsubishi Eclipse se vraća, ali ne kao sportski kupe!

Jedna od omiljenih meta tunera i svih onih koji su se osjetili takvima nakon gledanja prvog nastavka filma Brzi i žestoki, Mitsubishi Eclipse vraća se nakon šest godina izbivanja s globalnog tržišta. No, bez oduševljenja molim, kako bi rekao naslov popularne humoristične serije. Nije onako kako se čini.

Koliko god bismo mi to htjeli, a naš je glavni urednik nedavno u svojem stilu objasnio točno koliko, Mitsubishi kakav smo nekada poznavali i povezivali s performansama orijentiranim modelima neće se vratiti tako skoro, ako ikada. Zapravo, posljednja novost ubila je svaku nadu da ćemo u bliskoj budućnosti vidjeti bar neki pokušaj izrade automobila s djelićem DNK koji je u devedesetima ovu japansku marku učinio toliko „cool” u očima mnogih. Naime, iako bi nadolazeći ženevski sajam automobila trebao donijeti novu generaciju modela Eclipse, čini se da će se on pojaviti ni manje ni više nego kao crossover. Da, još jedan u nizu iz redova Mitsubishija.

 

Aaaaaah. I dok mi kao ljubitelji automobila možemo tek komentirati iz neke subjektivne perspektive, vjerojatno govorimo u ime mnogih kada kažemo da nas tužnima čini to što se od jedne takve marke učinilo nešto čemu toliko nedostaje bilo kakvog okusa. Jasno je da će crossoveri i SUV-ovi zbog velike potražnje odigrati bitnu ulogu svakom proizvođaču koji drži do sebe i do profita, no nije li legendarno ime ipak trebalo ostati rezervirano za sportski dvosjed? Čemu miješati kruške i jabuke i nešto što nema nikakve sportske pretenzije nazvati Eclipse, samo kako bi se u brošurama mogli provlačiti podsjetnici na nekada zanimljivu prošlost. Neka Mitsubishi radi što treba kako bi osigurao dobre prodajne brojke, no možda bi pametnije bilo da se ne pretvara da je nešto što nije – uzbudljiv. Kronično dosadna paleta modela na prošlogodišnjem zagrebačkom auto showu i sukladno s time bilo kakav entuzijazam na licima posjetitelja pokazao je dovoljno.

 

Koliko se zapravo iz Mitsubishija trude da svoje bezlične hibridne crossovere predstave kao nešto jako zanimljivo dokazuju dijelovi službene objave koja najavljuje novi Eclipse: „Eclipse Cross spojit će stilski dotjerane linije kupea sa slobodom kretanja koje donosi SUV segment” i „Njegova prekrasna, dinamična forma donosi isti osjećaj uzbuđenja i inspiracije kao dijamantni prsten vidljiv prije ili nakon potpune pomrčine Sunca.”

 

Donosi li, Mitsubishi? Donosi li?

 

Izvor: Automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.