x

Mladenka morala spavati sa svim muškarcima na vjenčanju!

Evo kakav je stav tijekom historijei bio prema djevičanstvu, muškosti i sek*u općenito.  Naime, Pprva bračna noć ima posebno mjesto u brojnim kulturama. Koliko je bila važna potvrđuje i pojava lažnog djevičanstva u Europi tijekom XIX. stoljeća. Djevojke koje su prije braka izgubile djevičanstvo trudile su se to sakriti od novopečenih supruga tako što su krvarenje lažirale spužvama natopljenim krvlju ili krvlju iz ribljeg mjehura. Također, šivale su se i genitalije kako njihova jača polovica ne bi ništa posumnjala, piše Best Top News. 

Se*s sa svim muškarcima na vjenčanju

 

Na Markižanskom otočju u Francuskoj Polineziji prva bračna noć započela je pjesmom i plesom, a potom i sek*ualnim odnosom. Novopečena mladenka trebala je spavati sa svim muškarcima koji su pozvani na vjenčanje s tim da je prvi na redu bio najstariji muškarac, a ne mladoženja. 

 

Pravo prve bračne noći

 

U srednjem vijeku u Europi vrijedilo je pravilo prve bračne noći. Plemići su imali pravo na djevičanstvo novopečene mladenke. Međutim, u histrorijskim spisima piše kako postoje naznake kako je takvo pravo postojalo, ali da se nije koristilo. Umjesto djevičanstva, seljak je djevičanstvo svoje supruge mogao spasiti plaćanjem poreza, piše Wise Geek. 

 

Plaćanje za nevinost

 

U afričkoj zemlji Benin djevičanstvo je na cijeni. Majka obećaje svojoj kćeri dati novac ako se pokaže da je na prvu bračnu noć bila nevina. Kao dokaz ona ujutro traži tragove krvi na plahtama, piše Wedding & Bridal. 

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.