x

Mladi košarkaši iznenadili Evropu i savladali Hrvatsku!

U prvom kolu A divizije Eurobasketa do 16 godina, koji se odigrava u Latviji, mlada bh. košarkaška reprezentacija iznenadila je Hrvatsku.

Iako su Hrvati bili veliki favoriti, naši mladi košarkaši su uspjeli napraviti podvig i ostvariti pobjedu na otvaranju Eurobasketa. 

 

Izabranici Emira Halimića slavili su rezultatom 65:64, a poene za pobjedu postigao je Ammar Gegić 17 sekundi prije kraja utakmice. 

 

Naši su dobro otvorili meč, te su većim dijeliom prve dionice imali rezultatsku prednost, a na kraju prve četvrtine vodili su 21:15. Slično se situacija odvijala i u drugoj četvrtini, a u nekoliko navrata smo imali i devet poena prednosti, što je bila najveća razlika u korist neke ekipe na ovom meču.

 

Tom razlikom smo otišli na odmor (40:31). Velikom serijom (14:0) Hrvati u finišu treće dionice preokreću rezultat u svoju korist, te po prvi put ostvaruju pet poena prednosti, što je bila njihova najveća prednost na utakmici. Međutim, uspjeli smo u zadnjih 10 minuta da se vratimo, te u veoma neizvjesnoj završnici da ostvarimo i pobjedu iako su Hrvati na manje od minut do kraja imali četiri poena razlike.

 

Bh. tim je predvodio Džanan Musa sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija. Odličan je bio i Njegoš Sikiraš sa 16 poena i osam skokova, a sasvim dobru partiju pružio je Sandro Antunović sa 12 poena i sedam skokova. Kod Hrvatske je Mate Kalajzić ubacio 19 poena uz sedam skokova.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.