x

Mobilmania d.o.o. vam predstavlja iocean - smart uređaj koji će vas oduševiti!

Prezasićenost tržišta u segmentu smart uređaja i mobilnih telefona nas je uvela u stanje stand by/sleep moda. Širok je spektar ponude svih mogućih poznatih i nepoznatih brendova na svjetskom i domaćem tržištu pa običan čovjek odnosno prosječan kupac više ni sam ne zna šta bi odabrao u silnim gigabajtima, megahercima i inčima. 

Danas Vam predstavljamo jedan od mnogih brendova koji nam dolaze iz Kine pod nazivom iocean. Izvorno ime brenda je ``Ou Sheng``, ali da bi se približili evropskom i generalno Zapadnom bogatijem marketu ova kineska kompanija je izabrala baš taj naziv za promovisanje i logotip. ``Premium izgled, odlične karakteristike, povoljna cijena`` je naziv marketinške kampanje iocean brenda u Bosni i Hercegovini kojeg zastupa firma Mobilmania d.o.o. iz Sarajeva.

 

U ponudi ove kompanije trenutno postoji 6 različitih modela smart uređaja. Nosilac ili kako kažu ``top model`` je Phablet od 5.7 inča u kućištu koje je u potpunosti izrađeno od legure aluminijuma i nehrđajućeg čelika sa prezicnom finalnom obradom. Sa prednje strane imamo ``Corning  Gorilla 3 Glass`` zaštitno staklo izrađeno sa najnovijom OGS tehnologijom ispod kojeg se krije ``full HD`` displej rezolucije 1920 sa 1080 piksela za predivan ugođaj dok koristimo telefon, pišemo poruke  prijateljima ili jednostavno gledamo neki film. 

 

Da bi sve to funkcionisalo kako očekujemo brine se u potpunosti sinhronizovani MediaTek  procesor MT6592 sa osam jezgri, radnog takta 1700 megaherca te 2 gigabajta DDR3 RAM memorije, a da nam ne bi nedostajalo prostora za spremanje naših podataka tu je i interni spremnik sa kapacitetom od 32 gigabajta. Osim snage i brzine ovaj procesor nam omogućava i da štedimo energiju baterije koja sa ``mršavih`` 2650 miliamper časova ipak daje dobre rezultate za uređaj ovako  ``nabrijanih`` specifikacija. Tu je i grafički čip GPU MALI-450 radne frekvencije od 700 megaherca ko voli 3D igrice sa zahtijevnom grafikom. Performanse ovog uređaja po jednom od najpoznatijih ``benchmarking`` softvera izgledaju kao na slici.

 

U svojoj klasi i sa ovim specifikacijama X8 za domaće tržište će nositi etiketu sa cijenom od  600,00 KM uz gotovinski i promotivni popust od 12% i cijenu 530,00 KM. Za one nešto skromnijeg  budžeta i slabijeg apetita za snažnim performansama tu je i manji brat gore navedenog phableta model X8 mini te nešto drugačijim tehničkim specifikacijama sa cijenom od 415,00 KM uz gotovinski  popust od 13% i promotivnu cijenu 360,00 KM. Mada nam kažu iz ioceana da X8 mini model ima optimalan odnos uloženo/dobiveno i idealan je za svakodnevnu upotrebu, stoga ne treba biti skeptičan ni prema ovom modelu koji ujedno izgleda prelijepo u bijeloj boji. 

 

Trenutno sve detalje i modele iocean-a na našem tržištu možete pronaći na oficijelnoj stranici  www.mobilmania.ba, ili pozivom na broj telefona 033 466 234 te upitom na email adresu [email protected].

 

ekskluziva.ba