x

Moćni agent “izabrao”: “Novi selektor Zmajeva predstavljen pred Čeferinom!

Robert Prosinečki, bivši “coach” Azerbejdžana, po svemu sudeći novi je selektor BiH.

 

Preko noći Prosinečki je postao glavni kandidat. Moguće, a zbog zanimanja medija da se pregovori s Prosinečkim obave negdje “na pola puta” između Sarajeva i Zagreba. Vrlo je moguće da već 29.novembra, kada u posjetu NSBiH dolazi predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin, Prosinečki bude predstavljen”- kazao je izvor iz NSBiH.

Saznajemo kako iza kandidature Prosinečkog stoji moćni menadžer Fali Ramadani, koji pod “kontrolom” drži sve najbolje s ovih prostora, te nekoliko zvučnih imena iz Evrope. Misimović je preuzeo na sebe odgovornost izbora novog selektora, a odriješene ruke mu je dao predsjednik Begić. Bivši reprezentativac je posredstvom Falija Ramadanija, moćnog agenta, došao do Roberta Prosinečkog. Popularnog Misketa i Ramadanija veže dugogodišnje prijateljstvo. Poznati Makedonac koji pod svojim okriljem ima plejadu jakih igrača, brinuo se o Misimovićevoj karijeri. Prosinečki će se u utrci pojaviti “kao kandidat FSRS”. Tako to rade u Savezu kada nešto rade “iza zavjese”. Kako bi lakše prošlo proturi se takva priča. Pogotovo sada treba naći način kako objasniti Ivici Osimu da je Amar “potrošen” . Bošnjački članovi nogometne vlade ništa se ne pitaju. Oni tokom sjednice samo gledaju u predsjednika NSBiH Elvedina Begića i drže ruku u pripravnosti. Dižu ruku mahinalno čak i kad predsjednik povuče dim…

Podsjetimo kako se Meho Kodro, koji je slovio kao najozbiljniji kandidat, “provalio” prljavu igru pojedinaca iz Saveza, povukao iz igre. Iako je imao podršku “Radne grupe”, koja ga je predložila kao novog selektora, članovi Izvršnog odbora su nakon višesatne rasprave pobili mišljenje struke. Bio je to jeftin perfomans i igranje s imenima kakva su Ivica Osim i Duško Bajević. Bila je to još jedna nepravda prema Kodri, koji nosi “ožiljke” bivših čelnika saveza. Kada se činilo da će Osim mlađi postati novi selektor, na scenu je stupio menadžerski lobi. U Savezu pregovara ko stigne i sa svakim ko izrazi želju da nešto radi.

sportske.ba/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.