x

Modna revija #SVIZAŽIVOT FASHION SHOW

U prepunom atriju ``VF Centra`` Zenica sinoć je održana spektakularna modna revija humanitarnog karaktera pod nazivom #SVIZAŽIVOT FASHION SHOW .``Fashion`` Zenica kroz projkat ``FASHION AKADEMIJA BIH``, priključio se projektu #SVIZAŽIVOT, te u dogovoru sa Aldinom Kajmakovićem ispred tima #SVIZAŽIVOT pristupio realiciju eventa.

Projekat #SVIZAŽIVOT ima za cilj realizaciju pomoći u liječenju oboljele djece.Noć prepuna emocija , pozitivne energije , mode i ljepote započela je izlaskom u znaku misije.Dvadset manekennki `` FASHION AKAEMIJE BIH``, kako onih velikih tako i profesionalnih malih manekena predstavilo je majice #SVIZAŽIVOT.Reviju je otvorila specijalna gošća eventa , bivša misica BiH Irna Smaka koja je pistom prošetala zajedno sa svojom trogodišnjom nasljednicom, prelatkom Asjom, kojoj je učešće na reviji #SVIZAŽIVOT FASHION SHOW , bilo prvo manekensko iskustvo.

 

Na prvoj pauzi publici su se predstavili i gosti na reviji plesni studio ``Iskre``, koji su pokazali bogato i kreativno plesno iskutstvo te oduševili sve prisutne.

 

U nastavku je uslijedila prezentacija proljetnih kolekcija BH dizajnera.

 

Prva se prdstavila modna dizajnerica Deniz Nadžaković , djevojčica koja se pored modelinga od nedavno bavi i dizajnom.Deniz je predstavila kolekciju suknica pod nazivom``Mala Princeza ``.

 

Odmah nakon revije male Deniz, prelijepe manekenke su predstavile koleciju brenda ``Nadalina``, modne dizajnerice Nadine Kovać iz Kaknja.Nadina je predstavila prekrasnu , jako ženstvenu kolekciju toaleta.

 

Veliko poštovanje prema eventu pokazala je modna dizajnerica Razija Kokanović, koja je došla iz Tomislavgrada da predstavi svoju novu kolekciju kojom je oduševila prisutne.

 

Kraj je bio rezerviran za veliki spektakl na pisti. Prekrasni trojac iz Sarajeva napravio je pravi show.

 

Brend ``WERABLE ART``, nakit ``MAKE ME`` te prekrasna lutka ``Adelina`` koju je dizajnirala Adela Dobrić sve prisutne su ostavile bez teksta.

 

Redale su se šarene , razigrane kreacije za odrasle a nakon toga i prelijepe kreacije za djecu.Uz kolekciju ``WERABLE ART`` dizajnerice Mirele Džinić, djevojke su nosila jako lijep i kreativno izradžen nakit brenda ``MAKE ME`` , dok su male manekenke uz spomenutu kolekciju za djecu predstavile i novinu na našem tržištu, lutku Adelinu.

 

Za prekrasne frizuremodela bio je zadužen ``Studio Ras`` Zenica, koji je uradio vrhunski posao .Vlasnica Studia Ras, gospodža Mahira se pred reviju vratila sa frizerskog eventa u Bolonji, te je na modelima predstavila najnovije frizerske trendove pletenica u različitim oblicima, što je uz sve navedene kreacije izgledalo fascinantno.

 

Svi su pokazali veliku osjećajnost za humanitarne evente, te su za ovu priliku dizajnerice Ida Art i Kroječki salon ``Belma`` iz Kaknja donirale svoje kereacije koje su prodate putem aukcije na reviji te su i ta sredstava dio prihoda eventa, odnosno humanitarne akcije .Ukupno je na reviji prikupljno 810, 00 KM te je sav novac doniran projektu #SVIZAŽIVOT.

 

Na samom kraju je uslijedio mali vatromet te zajednički defile svih učesnika čime je i zatvoren #SVIZA ŽIVOT FASHION SHOW .

 

Selma Hasanica project managerica ``FASHION-a`` i organizator eventa najavila je veliki dogadjaje iz svijeta mode za maj mjesec ove godine i to u dva grada Zenici i Travniku.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.