x

Moj sin je bio zdrav i ne znam od čega je umro!

„Moj sin je bio zdrav, vrhunski sportista i nije imao nikakve zdravstvene probleme. Dobio je virus prije dva dana i u školi je dobio mučninu dok je igrao košarku. Kada se popeo na šaht kod igrališta, pao je i prilikom pada udario glavom o beton“, ispričao je jučer za „Alo!“ Dalibor Cvejić, otac dječaka Bogdana Cvejića (10), koji je  preminuo nakon što mu je pozlilo u dvorištu Osnovne „Ćirilo i Metodije“ u Učiteljskom naselju u Beogradu.

Otac dječaka, učenika trećeg razreda čiji će uzrok smrti biti poznat tek nakon obdukcije, jučer je doputovao iz Italije, gdje radi kao specijalista urgentne medicine. Kaže da ništa nije nagovještavalo fatalan ishod.

- Moj sin je trenirao vaterpolo u Partizanu na Banjici. Bio je u odličnoj formi i šest puta nedjeljno je trenirao po dva sata. Bio je kapiten generacije 2004, a iza njega je ostao pehar Kupa Srbije i pet medalja koje je osvojio za svojih 10 godina. Nosio je dres sa brojem 10. Pet godina je na Banjici trenirao vaterpolo u Partizanu, a sada na toj istoj Banjici čeka obdukciju - rekao nam je Dalibor Cvejić dok je zadržavao suze zbog gubitka sina.

Dječakov otac ističe da je njegov sin bio talentovan i dijete za primjer, koji je na sportskim takmičenjima osvojio više medalja.

- Počeo je da pliva sa tri godine, znao je da kliza i osvojio je i treće mjesto na beogradskom maratonu... Osvojio je i dva Kupa Srbije za 2000. i 2003. U školi je imao sve petice, govorio je više jezika i išao na takmičenje iz matematike. Bio je mnogo vezan za pet godina mlađu sestru Anđelu i majku Oliveru, koje su išle na njegove treninge i takmičenja - ispičao nam je jučer otac malog Bogdana, koji je živio nedaleko od škole sa majkom, sestrom i bakom po majci, koja je plačući ponavljala: „Kuku meni, šta se desi našem anđelu.“

Dalibor Cvejić se zahvaljuje Vaterpolo klubu Partizan, posebno trenerima Gajiću i Ilketu, ali i upozorava gradske čelnike i političare da povećaju kapacitete i poboljšaju rad službe Hitne pomoći, koja, kako navodi, nije po evropskim standardima. On tvrdi da je Hitna pomoć kasnila da ukaže pomoć njegovom sinu, kao i da je dijete bez tubusa odvezeno u Urgentni centar!

„To govorim zbog druge djece. Ovaj posao radim 20 godina i spasio sam mnoge živote. Svaki minut znači mnogo“, poručuje otac malog Bogdana, koji je 25. aprila trebalo da proslavi 10 rođendan.

Izvor: Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.