x

Monstrum priznao ubistvo majke i oca, a evo koliko godina zatvora ga očekuje!

19-godišnji Tin Šunjerga iz Čiste Velike, kojeg se sumnjiči da je u subotu zvjerski smaknuo majku i oca, dobio je oadvokata po službenoj dužnosti.  Advokat Frano Baica rekao je da je pričao sa svojim klijentom koji mu djeluje kao ``sasvim pristojan i normalan mladić``.  Šunjerga je jutros došao pred DORH, priznao ubojstva, ispričao što se dogodilo i, po advokatovom mišljenju, nije tajio ništa, prenosi RTL. 

Tina Šunjergu sada očekuje privođenje pred istražnog suca koji će mu, očekuje odvjetnik, odrediti istražni pritvor. Budući da osumnjičeni spada u mlađe punoljetnike i time je zaštićen pravima na tajnost sudskog procesa, advokat nije mogao iznositi mnogo detalja. No, unatoč njegovom statusu mlađeg punoljetnika, na njega se primjenjuje isti zakon i ista mogućnost kazne.

 

Tako bi minimalna kazna bila 5, a maksimalna 40 godina. No, s obzirom na to da je počinio dva ubojstva, može ga se osuditi i na produljenu kaznu u trajanju do 50 godina.

 

``Od strane suda, imenovan sam danas po službenoj dužnosti branjenikom tog mladića, a kao što znate, istraga je tajna, pogotovo iz razloga što se vodi prema mlađem punoljetniku, mladiću koji je tek prije par mjeseci napunio 19 godina. On je danas bio na ispitivanju kod državnog odvjetnika, što predstavlja prvu radnju u postupku, i tamo je davao aktivnu obranu te iznosio sve što se dogodilo. Meni je osobno djelovao kao normalan momak koji je u svojoj obrani iskazao određeni stav o onome što se dogodilo, a detalje ne mogu iznositi iz već spomenutih razloga``, kazao je advokat Baica za Šibenik.in.

 

On će se ponovno tijekom dana vidjeti sa Šunjergom, kada osumnjičenik za dvostruko ubojstvo svojih roditelja bude proslijeđen sucu istrage šibenskog Županijskog suda, koji će mu vjerojatno odrediti jednomjesečni istražni zatvor.

 

Frane Baica je rekao da Šunjerga danas nije ništa od njega tražio, niti da eventualno kontaktira nekoga za njega, bilo da je riječ o rodbini ili nekom trećem, niti da mu donese novu odjeću ili mu pruži bilo kakvu drugu pomoć.

 

``Tijekom dana ću ga opet vidjeti kod suca, pa možda budemo imali više vremena za takve stvari, a sigurno ću ga posjetiti u pritvoru``, kaže odvjetnik koji je poznat široj javnosti jer brani Tomislava Horvatinčića u poznatom slučaju pomorske nesreće kod Primoštena, u kojoj je život izgubio talijanski bračni par.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.