x

Mostar SG Staklorad blizu osvajanja šampionskog pehara nakon velike pobjede protiv MNK Centar!

Ekipa FC Mostar SG Staklograd nakon sinoćnje pobjede protiv MNK Centar u derbiju 7. kola Lige za prvaka BiH u futsalu vrlo blizu je osvajanju šampionskog pehara. 

Naime, Mostarci su u dvorani “Ramiz Salčin“ na Mojmilu slavili 6:4 protiv jedinog konkurenta i sada imaju tri boda više od  MNK Centar i  teško je da će kiksati u preostala tri kola u kojima na domaćem terenu dočekuju Zrinjski i Leotar, te gostuju Tangu. 

 

- Čestitam igračima na odličnoj igri i zalaganju tokom cijele utakmice. Bili smo najjači kada je najpotrebnije. Ovo je velika pobjeda mostarskog sporta i polako, ali sigurno idemo prema svom cilju, a to je dupla kruna. Kada smo prije početka sezone najavljivali osvajanje duple krune i povratak futsala u Mostar rijetko ko nam je vjerovao. Ipak, kako je vrijeme odmicalo svi su shvatili da smo mi najorganiziraniji klub sa najboljim igračkim kadrom i da je dupla kruna realnost. I nakon pobjede protiv Centra kod nas neće biti opuštanja. Iako imamo pravo na jedan kiks mi ćemo pokušati da zabilježimo sve tri pobjede i titulu osvojimo u velikom stilu – kaže Amel Bajgorić, predsjednik kluba Mostar SG Staklorad, koji se na kraju zahvalio  MNK Centar na odličnom sportskom i prijateljskom prijemu u dvorani na Mojmilu kao i sudijama na dobrom i pravednom suđenju u derbiju. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.