x

Mou se oprostio od trofeja: United ispao od drugoligaša u 90. minuti! Chelsea prošao u 90.

Ibra s kapetanskom trakom zabio nakon osam mjeseci, u polufinalu Chelsea na Arsenal, City na Bristol. Juventus slavio, Dybala zabio

Juventus je na svom terenu slavio 2:0 pobjedu protiv Genoe i tako ostvario plasman u četvrtfinale talijanskog kupa.

U napadu torinske momčadi ipak se nije našao nedovoljno oporavljeni Mario Mandžukić, dok je utakmicu odmora dobio Miralem Pjanić.

Juventus je poveo u 42. minuti lijepim zgoditkom Dybale koji je odlično primio loptu i iz okreta pogodio suprotan kut. 

Bio je to važan pogodak za argentinskog napadača koji je trpio brojne kritike zbog loše forme, a na listi strijelaca mu se u 76. minuti priključio sunarodnjak Gonzalo Higuain koji je zabio upravo na Dybalinu asistenciju.

U posljednjim minutama u prvi plan je ponovno došla uporaba VAR-a kada je sudac prvo dosudio penal za Genou zbog prekršaja Asamoaha, no naknadno je procijenjeno kako kontakt nije bio dovoljnog intenziteta za najstrožu kaznu.

Iako su svi očekivali kako će dobiti barem poneku minutu, Marko Pjaca utakmicu je ponovno odgledao s klupe.

U engleskom Liga kupu, Chelsea je na Stamford Bridgeu 2:1 pobjedom protiv Bournemoutha ostvario plasman u polufinale ovog natjecanja.

Conteova momčad povela je u 13. minuti kada je Cesc Fabregas izigrao obranu gostiju i precizno dodao za Williana koji isprve pogađa praznu mrežu. 

Činilo se kako će Chelsea mirno utakmicu privesti kraju kada u 90. pogađa Gosling za poravanje, no već u idućoj minuti pobjedu londonskoj momčadi donosi Morata na vrhunsku asistenciju Edena Hazarda.

U drugoj utakmici Manchester United ispao je od drugoligaša Bristol Cityja koji je slavio 2:1 pobjedu i to golom u posljednjoj minuti!

Zlatan Ibrahimović ponio je kapetansku traku i imao prvu bolju priliku utakmice kada u 12. minuti pogađa vratnicu, a neprecizan je bio Marcus Rashford koji je desetak minuta kasnije iz vrlo dobre prilike pucao malo pored gola.

I Bristol City imao je nekoliko prilika u prvom dijelu, da bi početkom drugom poveo preko Bryana. No, Ibrahimović je stvari vratio na početak već u 58. i to lijepim pogotkom iz slobodnog udarca s preko 20 metara. Bio mu je to ujedno prvi gol nakon osmomjesečne stanke zbog ozljede.

Na samom kraju utakmice pogađa Smith za veliku 2:1 pobjedu drugoligaškog kluba koji je tako u ranoj fazi natjecanja Joseu Mourinhu oduzeo priliku za osvajanjem ovog trofeja.

U polufinalu igrat će Chelsea - Arsenal, te Manchester City - Bristol. Igraju se dvije utakmice.

 

Izvor: Goal.com

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.