x

Mršaviji u 7 dana: 10 namirnica protiv kojih kilogrami nemaju šanse!

Povrće koje je krcato bjelančevinama, mineralima, vitaminima, vlaknima i metabolitima može biti vaš najjači suborac u okršaju protiv masnoga tkiva na trbuhu. Štoviše, konzumirate li ga svaki dan, značajne promjene i ravniji trbuh primijetit ćete već za 7 dana. Doznajte kojih je to 10 vrsta povrća protiv kojeg kilogrami i salo nemaju šanse

1. Čili papričica

 

Kanadska studija dokazala je da čili papričice ne pomažu samo u suzbijanju apetita već i povećavaju sposobnost tijela da sagorijeva masnoće.

 

2. Zelena paprika

Zelena paprika i srodno joj povrće pomaže u ubrzavanja metabolizma što može rezultirati znatno povećanim izgaranjem masnog tkiva s trbuha.

 

3. Luk

Sadrži malo kalorija zbog čega je ovo povrće idealno za one koji žele smršaviti. Za najbolji učinak konzumirajte ga sirovog. Ne brinite zbog mirisa luka jer postoji zaista efikasni načini koji suzbijaju zadah.

 

4. Svježi krastavci

Krastavci sadrže puno vode zbog čega su odlični za suzbijanje gladi. Kada osjetite neodoljivu želju za grickanjem uzmite par kriški svježeg krastavca i čašu vode. Osjećat ćete se siti, a pojest ćete vrlo malo kalorija. Uz to, sva tekućina koju ste unijeli s krastavcima i čašom vode pomoći će u ispiranju toksina iz tijela.

 

5. Mrkva

Ovo narančasto povrće čini idealnu sirovu grickalicu. Krcato je beta karotenom i vlaknima i vašem tijelu učinit ćete ogromnu uslugu konzumirajući sirovu mrkvu.

Mrkva je idealna sirova grickalica i pomaže u mršavljenju

Mrkva je idealna sirova grickalica i pomaže u mršavljenju    (Foto: Guliver/Thinstock)

 

6. Bundeva

Obiluje vitaminom C i stoga puni energijom nakon čega se osjećate spremnijima za fizičku aktivnost. Pored bundeve ljenčarenje i nakupljanje kilograma nemaju šanse!

 

7. Rajčica

Obiluje vitaminom C i kalcijem. Kada se konzumiraju zajedno, ova dva elementa čine najbolje savezništvo u borbi protiv masnog tkiva na području trbuha.

 

8. Grahorice

Ispunit će vas vlaknima, bjelančevinama i, u nekim slučajevima, željezom. Najbolji način za konzumaciju grahorica je da ih dodate salati.

 

9. Zeleno lisnato povrće

Špinat, zelje i brokula također vas uspješno čine sitima. Ova hrana ne samo da vas opskrbljuje zdravim vlaknima koja pune želudac nego i esencijalnim vitaminima i mineralima.

 

10. Celer

Kao i svježi krastavci, i celer se najvećim dijelom sastoji od vode te sadrži zanemarivi broj kalorija. Ova kombinacija čini celer savršenom hranom želite li smršavjeti.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.