x

Mujaković: Pobjedom ovjeriti dva gostujuća trijumfa!

Košarkaši Čelika sutra će u zeničkoj Areni u 19:30 sati dočekati ekipu Iskre iz Bugojna. Zeničani ove sezone igraju veoma dobro, iako imaju najmlađu ekipu u historiji kluba.

Nakon dva vezana gostujuća trijumfa u Donjem Vakufu i Tešnju, izabranici Armela Mujakovića sutra žele nastaviti pozitivan niz.

 

Stručni štab svjestan je da sutra neće biti lako doći do pobjede, jer je protivnik u prošlom kolu pobijedio lidera na tabeli, što dokazuje da ekipa ima kvalitet.

 

``Nakon dvije vezane gostujuće pobjede sutra dočekujemo Iskru,koja je u prošlom kolu pobijedila Gradinu iz Srebrenika, što dovoljno govori da imaju kvaliteta.Nama je prije početka ove sezone cilj bio afirmacija mladih igrača, a ne borba za vrh tabele. Zahvaljujući velikom trudu i dobrim igrama, momci se nalaze pri vrhu tabele i ako bi na proljeće doveli jednog ili dvojicu igrača siguran sam da bi se mogli boriti za sami vrh, iako nam to nije primarni cilj ove sezone. Kada je u pitanju sutrašnji protivnik, moramo dati svoj maksimum, imaju kvalitet, ali mi uz podršku publike moramo nastaviti ovaj dobar niz i održati mjesto u vrhu tabele`` kazao je Armel Mujaković šef struke Čelika.

 

Njegov pomoćnik Armin Avdibegović je sličnog mišljenja

 

``Ova ekipa raste iz dana u dan, momci zaslužuju sve pohvale i mislim da su zaslužili da na utakmicama bude veća podrška.Pokušavamo na treninzima ispraviti pogreške, do kraja prvog dijela sezone imamo dvije utakmice. Cilj je sutra pobijediti Iskru i onda u posljednjem kolu u Travniku odigrati rasterećeno protiv veoma dobrog domaćina`` kazao je Avdibegović.

 

Kapiten i ponajbolji igrač lige Armin Bilić igra sjajno ove sezone, te je potvrdio da će ostati u Čeliku do kraja sezone.

 

``Jako sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima ekipe, poznajemo narednog protivnika, Iskra ima dva-tri igrača oko kojih se sve vrti. Pokušat ćemo da ih zaustavimo i uz podršku naše publike da vežemo treću uzastopnu pobjedu. Niko se ove sezone nije nadao da ćemo igrati ovako dobro, jer smo sa veoma mladim timom ušli u prvenstvo.Iz kola u kolo igramo sve bolje, što pokazuju dosadašnji rezultati. Kada su u pitanju moje igre, zadovoljan sam svojim partijama, te podrškom saigraća. Mogu otvoreno kazati da ću ovu sezonu do kraja ostati kod kuće u Čeliku, jer se zaista ovdje osjećam dobro i imam dogovor s ljudima iz kluba`` kazao je Bilić.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.