x

Musemić: Sve osim pobjede za nas će biti katastrofa!

U okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige BiH ekipa Mladosti će na domaćem terenu ugostiti ``Vukove`` s Otoke u subotu 26. novembra 2016. godine u 13 sati. 

Tim Husrefa Musemića će nakon ``posta`` od pet kola pokušati doći do pobjede protiv Olimpica koji je na začelju premijerligaške tabele. 

 

``Na papiru smo favoriti, ali neće biti lako. Ekipa koja u tri kola postigne osam golova sigurno da ima određeni kvalitet. Za nas bi sve osim pobjede u ovom trenutku bila katastrofa s obzirom da smo već jako puno bodova prosuli. Uz dužno poštovanje i respekt prema Olimpicu mislim da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist i onda se pripremati za narednu utakmicu u ovoj godini.`` – rekao je trener Mladosti, Husref Musemić na konferenciji za novinare koja je organizovana u klupskim prostorijama. 

 

Kakanjci će u ovom susretu biti lišeni usluga Ramovića i Galića koji imaju tri žuta kartona, a u taboru Mladosti pozivaju na oprez budući da će nasuprot sebe imati mladu ekipu Olimpica koja je željna dokazivanja.  

 

``Nimalo laka utakmica za nas bez obzira na to što je Olimpic posljednji na tabeli. I nama i njima su potrebni bodovi. Mi moramo igrati na pobjedu kako bi izašli iz krize u kojoj se nalazimo. Maksimalno ozbiljno moramo pristupiti utakmici, biti požrtvovani i maksimalno koncentrisani i vjerujem da onda rezultat neće izostati.`` – rekao je Aladin Šišić u svom obraćanju novinarima. 

 

Mladi napadač Mladosti Mićo Kuzmanović ističe da ih ne smije zavarati Olimpicova pozicija na tabeli: 

 

``Svi znamo da je Olimpic posljednji na tabeli, ali to nas ne smije zavarati. Imaju jako kvalitetnu i mladu ekipu koja je željna dokazivanja. Naš cilj je naravno da slavimo pred domaćom publikom i mislim ako budemo na nivou i prije svega ako budemo slušali instrukcije šefa da pobjeda neće doći u pitanje.`` 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.