x

Muškarci, kako odabrati pravu majicu?!

Da biste odabrali komad koji vam stoji besprekorno, trebalo bi da imate na umu sljedeće parametre.

VELIČINA

 

Majica ne treba da bude ni baggy ni previše uska. Ukoliko je prevelika, onda ćete izgledati neuredno i kao da ste navukli jastučnicu na sebe, a ako je previše uska, izgledaćete previše narciosoidno i upečatljivo.

 

Ako ste dobro građeni, onda možete da odaberete više usku nego baggy majicu, ali ako imate koji kilogram viška, onda preferirajte opuštenije majice, ali ne idite predaleko, jer ćete onda izgledati još krupnije.

 

RAMENA

 

Šavovi gdje se rukavi priključuju središnjem dijelu majice su idelano mjesto gdje treba da završava i linija vaših ramena.

 

RUKAVI

 

Rukavi majice bi trebalo da dosežu do polovine vaših bicepsa.

 

Malo duži rukavi mogu da izgledaju proporcionalno jedino ako ste veoma visoki.

 

DUŽINA

 

Kada kupujete majicu, imajte na umu da ne treba da bude kraća od visine kukova i najmanje treba da pokrije vašu liniju struka.

 

Ipak, najidealnije je da prelazi nekoliko centimetara preko linije vašeg struka. Ako kupite kraću majicu, rizikujete da otkrijete zadnjicu, leđa ili stomak kada se sagnete, ali sa druge strane, predugačka majica pretenduje ka spavaćici.

 

OBLIK

 

Izbjegavajte široke majice kvadratnog oblika u kojima ćete izgledati nezgrapno. Želite majicu koja će biti sječena tako da prati liniju vašeg tijela.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.