x

Muškarci ove stvari jednostavno ne podnose!

Možda vam neće otvoreno reći, ali muškarcima se diže tlak na neke izjave koje se čine bezazlene. Isti si kao svoj otac, ili izgledam tako debelo samo su neke od njih.

Da ih se pita, zabranili bi njihovo korištenje. 

 

Isti si kao tvoj otac

Svi volimo svoje roditelje, ali nitko ne voli usporedbe, ako su izrečene u negativnom kontekstu. Ako je pasivno agresivan, kao recimo njegov otac, umjesto da mu to kažete direktno, nastavljate u negativnom tonu, tumači bračna i obiteljska savjetnica Carin Goldstein. Umjesto toga, možete mu sugerirati kako biste voljeli da bude direktniji i komunicira o problemu. Cilj je tražiti željeno ponašanje, a ne potencirati loše. 

 

Tako sam debela

Muškarci to naprosto ne vole čuti, jer vas vole upravo takvu kakvi jeste. Stanite u njegove cipele i razmislite o tome kako biste se osjećali da vam on stalno govori kako mu se ne sviđa njegov pivski trbuščić. Vjerojatno biste mu poručili, da se, ako je nezadovoljan, prestane žaliti i primi posla da riješi problem. 

 

Zar ćeš popiti još jedno pivo?
On otvara još jednu bocu hladnog piva, a vi mu uputite značajan pogled i još ga upitate namjerava li ga stvarno popiti. Radije mu recite da ste pročitali članak o štetnosti alkohola i da želite da on bude zdrav. 

Reci mi kada ćeš biti spreman za djecu
Ako ste vi spremni, a on ne, nije ga dobro osuđivati i prisiljavati. Radije mu možda objasnite zašto mislite da vam je vrijeme za djecu, koliko ćete godina imati kada oni završe srednju školu ili čemu se veselite pri pomisli na majčinstvo. Budite iskreni i nemojte osuđivati. 

Trebamo razgovarati 
Ova pomalo prijeteća rečenica upućuje na to da su učinili nešto loše, a to im ne stvara dobar osjećaj. Umjesto toga, razgovor započnite malo obazrivije. 'Znam da to nisi tako mislio, ali…'

Nisam raspoložena večeras
Ova ih posebno boli. Kada niste u raspoloženju za intimnosti, recite mu da ga volite i da vas privlači, ali da ste jednostavno preumorni i da nije pravo vrijeme. Treba znati da odbijanje seksa nije zbog njega. Inače bi mogao biti jako uvrijeđen. 

Sve je u redu
Problem neće nestati ako ga ignorirate. Kada vam partner želi pomoći i vidi da ste ljuti, a vi ga odbijete, situacija za oboje postaje frustrirajuća. 

Koliko će nas to koštati 
Problemi s novcem jedan su od glavnih razloga rastave braka. Pokažite interes za ono u što partner želi uložiti i oboje razmotrite argumente za i protiv. 

To više ne radiš...
Žene su generalno osjećajnije, ali i muškarci su osjetljivi. Kada čuju da su napravili grešku, mogli bi se uvrijediti i povući u sebe ili glasno protestirati zbog optužbi. Probajte mu objasniti pažljivo kako znate da je zauzet, ali da vam je žao što vam je zaboravio poslati cvijeće za rođendan, iako je to ranije uvijek radio. 

Moje prijateljice kažu… 
Prijateljice nisu eksperti za vezu, barem ne za vašu. I naravno da je dobro imati rame za plakanje, ali nikada nije dobro konfrontirati mišljenje prijateljica s partnerovim. Ako imate bračnih problema, u svakom slučaju neće mu biti drago čuti da ste ih pretresali na kavi s prijateljicama.

 

Izvor: tportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.