x

Mustafica: Kvalitetnija smo momčad od Burcha!

Košarkaši Vogošće u 11. kolu A-1 lige naš zemlje savladali su Gradinu iz Srebrenika 90:71 u derbiju ovog kola. Vogošćani su sjajnu polusezonu završili kao jesenji prvaci, a sjajnu partiju i u ovom duelu pružio je Nedim Mustafica koji je upisao 26 poena. 

``Mi smo u sezonu ušli sa ambicijama da osvojimo A-1 ligu,  te da uđemo u viši rang. Ja sam zadovoljan svojim igrama, kao i cijellog tima. Napredujemo iz utakmice u utakmicu``, kazao je Mustafica za SportSport.ba.

 

Prvi pratilac Vogošćana je KK Burch koji također ima 18 osvojenih bodova. 

 

``Burch je po mom mišljenju glavni konkurent za to prvo mjesto, ali mislim da smo kvalitetnija momčad i da ćemo uz par adekvatnih pojačanja sezonu završiti na prvom mjestu. Baš onako kako smo i planirali``, ističe član KK Vogošća. 

 

Pokazao se kao veliko pojačanje za lidera A-1 lige, a prije toga nastupao je za KK Promo iz Donjeg Vakufa. 

 

``Svojim  igrama u KK Vogošća sam zadovoljan što pokazuje i moja statistika od 18 poena i 10 skokova. Nije mi se bilo teško uklopiti u sistem rada trenera Ahmeta Pašalića, kao i saigrača, te Uprave, koji su me dobro prihvatili i ja im se ovim putem zahvaljujem``, dodao je Nedim Mustafica, član KK Vogošća na kraju razgovora za SportSport.ba.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.