x

NA LICU MJESTA SAZNALE ZA POGIBIJU: Potresna reakcija supruge i sestre nastradalog pilota! (FOTO)

Supruga i sestra jednog od nastradalih pilota, potpukovnika Nenada Ćulibrka, našle su se jučer na licu mjesta gdje se srušio školsko-borbeni avion ``Super-galeb G-4`` u rejonu Slatina, kod Šapca.

``Ne mogu da vjerujem da je moj suprug tako olako izgubio život. On je iskusan pilot i njemu se ovako nešto ne bi moglo desiti. Ja još uvijek očekujem da je on negdje živ``, rekla je Ćulibrkova supruga.

 

One su stajale uplakane pored policije koja im nije dozvolila da priđu mjestu nesreće.

 

Ubrzo zatim, prišlo im je jedno vojno lice koje im je saopštilo da je Ćulibrk poginuo.

 

Supruga je ranije bila pozvana iz vazduhoplostva, gdje su je nadležni obavijestili da je došlo do nesreće, a onda se uputila ka mjestu gdje je avion pao, nadajući se da njen suprug ipak preživio.

 

Miodrag Lazarević, čija se kuća nalazi na 50-ak metara od mjesta gdje je pao avion, ispričao je za ``Novosti`` šta se desilo.

 

``Ja sam pratio avion od leta do pada. On je prvo napravio jedan krug, zašao mi je za kuću. Došao je do Šapca i vratio se ka Slatini, napravio još jedan krug oko sela u najvećoj brzini, a jedno krilo mu je već bilo okrenuto ka zemlji``, kaže Lazarević.

 

On je istakao da je zvuk bio toliko jak, da njegov pas nije smio da izađe iz štale.

 

Pošto je avion pao, Lazarević je prišao mjestu nesreće i, kako kaže, vidio ostatke tijela pilota.

 

Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i pitala ga da li je vidio da se pilot katapultirao, na šta je Lazarević odgovorio da je brzina bila tolika da nije mogao da stigne da to učini.

 

Rade Grujić priča da se nešto prije incidenta upravo vraćao iz Šapca.

 

``Prije tog događaja bio sam u Šapcu i baš sam se vraćao kući. To je bilo negdje oko 10.30 sati. Čuo sam čudan zvuk, izašao sam, avion je letio iz kuće, proletio kuću strica i krenuo u pravcu Bojića. Ušao sam da se presvučem i poslije minut čuo sam još jači zvuk, izašao napolje i sa terase vidio kako avion prelijeće preko kuće``, objašnjava Grujić.

(Novosti.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.