NAJAVLJEN 12. SARAJEVO WINE WEEKEND – ART OF WINE 2016

28.10.2016 21:59
najavljen-12-sarajevo-wine-weekend-art-of-wine-2016-main

Predstavljanjem ovogodišnjeg kreativnog rješenja i potpisivanjem ugovora s medijskim partnerima u restoranu 4 sobe gospođe Safije u Sarajevu danas je najavljeno održavanje ovogodišnjeg, dvanaestog po redu Sarajevo Wine Weekend-a – Art of Wine 2016. 

Manifestacija je u proteklih 12 godina izrasla iz okvira lokaliziranog događanja u jedan od najvažnijih festivala u Bosni i Hercegovini i svakako najvažniju vinsku i gastro smotru u zemlji. Festival je do danas ugostio oko 600 izlagača, a ove godine će se predstaviti oko 55 vinara, vinarija i gastro izlagača u dva dana trajanja festivala. 

 

„Sarajevo Wine Weekend nije samo festival. Projekat traje cijelu godinu i koncentrisan je na promociju vinske i gastro kulture – bosanskohercegovačke prema regionu, a reginalnih i evropskih vina u Bosni i Hercegovini. Edukacija je neodvojivi, veliki dio festivalskih aktivnosti. Redovno, naime, u sklopu festivala organizujemo i radionice za ugostitelje i ljubitelje vina. Ove godine su nam se pridružila velika i poznata imena u enologiji, Mira Šemić, Đurđa Katić i Tihomir Prusina, koji će govoriti o senzoričnim analizama vina, servisu mirnih i pjenušavih vina i vinskim cestama Hercegovine“, kazao je Amir Beširević iz kompanije Fina Vina d.o.o., organizator festivala. 

 

Lokacija održavanja Sarajevo Wine Weekenda ove godine je Dom Armije u Sarajevu. 

 

„Festival je prerastao prostor u kojem se ranije održavao. Eksponencijalan je rast broja izlagača iz godine u godinu, što nas uistinu veseli“, kaže Najra Krvavac iz organizacijskog tima i dodaje: „Već krajem prošlog mjeseca smo zatvorili opciju prijavljivanja za učešće i sada intenzivno radimo na pripremama za održavanje Art of Wine 2016. Ovo je definitivno najveći i najzahtjevniji festival koji smo organizovali do sada.“

 

Vizual je „udruženi kreativni pothvat“ Jasmina Fazlagića, koji je uradio fotografiju, i agencije BBDO Sarajevo i njihovog dizajnera Almira Kurta – Kugle. Partneri festivala su Audi BH i Porsche Sarajevo, dok Ambasada Rebublike Slovenije, Turistička zajednica BiH i Kanton Sarajevo već tradicionalno podržavaju manifestaciju. Medijski partneri su InBar, BHRT, Antena Sarajevo, RSG, Radio Mix, MetroMedia i Klix. 

 

Sarajevo Wine Weekend – Art of Wine se održava 28. i 29. oktobra.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.