x

NAKON 10 GODINA I PET SPONTANIH POBAČAJA, DOBILI CURICU: A onda se san pretvorio u noćnu moru...

Držeći svoju djevojčicu prvi put, Gill Spilbey imala je sve što je oduvijek sanjala, ispričala je za Sunday People. Trebalo joj je 10 godina, imala je pet spontanih pobačaja i vodila napornu bitku za usvajanje djeteta. Ali, ipak su Gill (43) i njen suprug Dave napokon donijeli kući 13-mjesečnu Jasmine. Međutim, ispunjenje sna pretvorilo se u noćnu moru. Tri mjeseca kasnije, Dave je napustio svoju suprugu nakon 15 godina braka. Dvije sedmice kasnije, Gill je doznala da je Dave (42) počeo živjeti sa svojom sekretaricom (28).

- Toliko dugo smo sanjali o porodici. Bilo je čarobno kad smo kući donijeli Jasmin, napokon je sve bilo kako treba. Mislila sam da ćemo zauvijek biti porodica, da je ovo sve što smo ikad željeli. Bila sam slomljena, zbunjena i ljuta kad nas je Dave napustio odmah nakon što se naš san ostvario. Nisam mogla shvatiti zašto je napustio svoju kćerku kad smo se toliko borili za nju. Tada sam doznala da se preselio kod svoje zgodne, mlade sekretarice i sve mi je bilo jasno. Sredovječna mama nije uzbudljiva kao zgodna, mlada djevojka. Na kraju sam imala dijete, ali ne i muža. Bilo je to kao okrutna šala – kazala je Gill.

 

Trebalo joj je tri godine da preboli agoniju što je zamijenjena mlađim ‘modelom’.

 

Danas Gill (50) se nada da će postati majka nakon što se zaljubila u mladog Asha Raynera (26), kojeg je upoznala na putovanju.

 

- Bila sam slomljena kad me ostavio muž. Osjećala sam da nisam bila dovoljno dobra. Nikad nisam pomislila da ću završiti s muškarcem koji je dovoljno mlad da mi bude sin. No, sudbina je ponekad baš čudna.

 

Njihov susret je opisala kao nešto najbolje što joj se dogodilo.

 

- U početku sam bila zabrinuta što je toliko mlad. Ali pokazao se pouzdanijim nego bilo ko drugi u mom životu i planiram budućnost s njim.

 

- Dave me ostavio zbog mnogo mlađe žene, a i ja sam našla mlađeg muškarca koji je predivan. Prekasno je da rodim njegovo dijete, ali možemo usvojiti.

 

Gill i Dave zaljubili su se još kao tinejdžeri. Zajedno su putovali, stvarali karijere, ali uvijek su planirali porodicu. Međutim, kad su počeli pokušavati, suočili su se s nizom neuspjeha.

 

- Pokušavala sam ostati trudna i kad sam napokon uspjela bio je to nevjerovatan osjećaj. Ali sreća nije dugo trajala, ljekar je na pregledu otkrio da bebino srce ne kuca. To se ponovilo i iduće godine, i opet godinu poslije.

 

- Imala sam spontani svake godine. Više se nismo ni radovali jer smo se bojali razočarenja. Jedino pozitivno je bilo što smo bili zajedno i osjećala sam da smo sve bliži.

 

- Nakon što bismo izgubili bebu, bili smo nerazdvojni sedmicama, tješeći jedno drugo.

 

Potrošili su mnogo novca pokušavajući doznati šta je uzrok pobačaja, ali ljekari nisu uspjeli pronaći ništa.

 

- To je bilo tako frustrirajuće.

 

Nakon pet spontanih pobačaja odlučili su pokušati usvojiti bebu. Dvije godine kasnije donijeli su kući Jasmine.

 

- Dave je izgledao kao hipnotiziran, mislila sam kako će biti dobar otac. No, ubrzo se promijenio, ostajao dokasno na poslu, odlazio na vikende s kolegama, čak je i spavao u uredu. Izgledalo je kao da se namjerno distancira od mene i Jasmine.

 

12 sedmica nakon dolaska bebe, Dave je nazvao Gill i rekao mu da je umoran, da mu je dosadno i da želi novi život bez nje.

 

- Sjela sam u auto i pokušala da ne plačem jer je Jasmine bila sa mnom. Ali nisam mogla da ga razumijem. Toliko smo prošli, na kraju uspjeli, a sada on odlazi.

 

Dvije sedmice kasnije doznala je da je uselio kod svoje sekretarice.

 

Da stvar bude gora, njegova sekretarica ostala je trudna.

 

Gill je odlučila preseliti na Kanare i obećala sebi da više nikad neće vjerovati muškarcu. Međutim, poslije tri godine upoznala je Asha.

 

- Bio je prekrasan, ali dovoljno mlad da mi bude sin, tako da ga nisam shvatala ozbiljno.

 

Ali Ash nije odustajao. Ubrzo je trebao ići kući, Gill je mislila da je romansa gotova, ali Ash se odlučio preseliti.

 

Vratili su se u Veliku Britaniju i pokušavaju usojiti dijete, a njen bivši muž očekuje drugo dijete sa sekretaricom.

(Doznajemo.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.