x

NAŠAO OGLAS ZA POSAO U NOVINAMA: Bugojanac Adem Grižić obišao svijet na kruzeru!

Bugojanac Adem Grižić (29) već više od godinu radi na kruzeru, kojim je obišao skoro cijeli svijet. U potrazi za poslom našao je oglas u novinama, gdje se mladima iz naše zemlje nudi posao za rad na kruzeru, na koji se prijavio.

Poznavanje jezika

 

- Osnovni uvjet bio je poznavanje engleskog jezika, a odgovor da sam primljen dobio sam nakon mjesec. Prvi mjesec na brodu morao sam proći trening. Sada radim kao „assistant stateroom steward“, tačnije na održavanju soba - kazao je Grižić.

 

Dodaje da su prednosti rada na kruzeru upoznavanje ljudi širom svijeta i obilazak najljepših i najbogatijih destinacija na našoj planeti.

 

- Obišao sam čitavu jadransku i sredozemnu obalu, SAD, Karibe, Meksiko, Jamajku, Bahame, Portoriko i još mnoge druge zemlje i gradove. Kruzer na kojem radim je „Conquest“. To nije samo brod, to je grad na vodi koji dnevno ugosti 3.000 ljudi. To je nešto fenomenalno. Kada sam prvi put vidio kruzer, uplašio sam se, jer nisam mogao vjerovati da toliko nešto može ploviti - rekao je kroz smijeh Grižić.

 

Istakao je da je zadovoljan zaradom i da je rad na kruzeru fantastično iskustvo.

 

- Zarada je dobra, ali bolji od novca je ovaj osjećaj da sam za relativno kratko vrijeme obišao skoro cijeli svijet. Da nisam našao posao na kruzeru, to se vjerovatno ne bi nikad desilo – istakao je Grižić.

 

Grižić je potcrtao da tek kada dođe u svoje Bugojno, vidi koliko je sretan.

Potrebne promjene

 

- Dođem u Bugojno i vidim prijatelje koji žele raditi, ali, nažalost, to ne mogu jer posla ima veoma malo za omladinu u Bugojnu, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nadam se da će se to promijeniti - rekao je Grižić.

 

Kratki odmor

Grižić je nedavno stigao na kratki odmor u Bugojno i uskoro ide ponovo na brod, kako kaže, da zaradi novac koji nikada ne bi mogao u BiH.

 

- Radi se dosta, ali bitno je da je zarada dobra. Ovih nekoliko dana, dok sam u Bugojnu, ponovo sam se uvjerio da za omladinu ovdje budućnost nije svijetla, da se mora bježati u inozemstvo trbuhom za kruhom - naglasio je Grižić.

 

Izvor: avaz.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.