x

NE NASIJEDAJTE: Dvije nove FB prevare će vam uništiti kompjuter!

Ovo je loše vrijeme za sve one koji vole da prođu besplatno ili vole da gledaju morbidnosti na netu. Dvije nove FB prevare siju viruse širom svijeta, a ljudi koji kliknu na ove linkove dobiju gomilu novog malware-a na kompu, ili nešto još gore.

1. Ne, nećete dobiti BESPLATNO novi iPhone 6

 

Ova prevara traži od FB korisnika da ``lajkuje`` njihov page, popuni upitnik i onda šeruje link ka njihovom sajtu sa svojim prijateljima kako bi dobio novi, sjajni iPhone 6. Šerovanje je ono što je od ovog virusa napravilo globalnu FB epidemiju. A povrh svega, ne dobijate ni telefon! Najgore su prošli oni koji su u sklopu ove prevare dali svoj broj mobilnog, time se pretplativši na nevjerovatno skup sms servis koji im je naplaćivao stotine dinara za jednu poruku.

 

2. Ne, ne postoji video neopisivo krvavog nasilja koji možete da pogledate 

 

Ukratko? Ako vidite ovo, ili bilo šta slično na FB-u, ili bilo gdje drugdje na netu - NE OTVARAJTE. Ako ipak kliknete na link, moraćete prvo da podijelite sa prijateljima, i, da instalirate plugin koji će vam onda omogućiti da gledate snimak. Osim što neće. Taj ``plugin`` će vam instalirati ili pop-up virus pa ćete imati problem da vidite sadržaj koji vas zanima od silnih reklama koje će iskakati na sve strane, ili maliciozni kod koji može da vam napravi veliki problem na kompjuteru.

 

Dakle, ni u ludilu ne klikćite na link koji vam nudi besplatan iPhone 6, ili na link ka videu koji pokazuje kako muž ubija ženu. 

(NaDlanu.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.