x

NEDONOŠČE JE STALO LJEKARKI NA DLAN: Majci su rekli da će biti čudo ako malena preživi, a da vidite gdje je danas!

Erik i Tami Koz su 2004. odlučilli da osnuju porodicu, a onda je stigla šokantna vijest: ljekari su otkrili da Tami boluje od lupusa i upozorili je da su male šanse da održi trudnoću. Riješili su da rizikuju i ispočetka bili sretni: sve je išlo kako treba do kobnog ultrazvuka u 19. nedjelji. 

Ljekar joj je rekao da se beba umire. Imala je dvije mogućnosti: da je porode odmah, što je značilo sigurnu smrt za bebu, ili da sačekaju do 27. nedjelje, kad će beba imati samo 5 odsto šansi da preživi. Tami je morala da leži, a svakog dana išla je na ultrazvuk.

 

``Sjećam se kako sam svakog dana sjedila u autu pred ulazom u kliniku. Duboko udahnem i pripremim se da mi kažu da danas ne čuju otkucaje srca. A svaki put je bilo otkucaja``, sjeća se majka.

 

U 27. nedjelji više nije smjelo da se čeka jer je beba umirala. 

 

``Rasjekla sam matericu, posegla rukom i izvukla mi je. Stala mi je na dlan. Strahovala sam u kakvom je stanju, ali kad me šutnula nogicom - bilo je nevjerovatno!``, kaže lekarka Džuli Džensen, koja je porodila Tami.

 

Beba Zoi danas ima 13 godina i niko ne bi rekao da joj je život počeo pod tako zastrašujućim okolnostima. I ne samo to: iako su ljekari bili ubijeđeni da će mala patiti od brojnih zdravstvenih problema, ona je danas zdravo i veselo dijete koje živi normalno kao i njeni drugari.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.