x

NEVJEROVATAN PREOKRET U SLUČAJU NESTANKA BARBARE VITEZ (15): Djevojčica je živa? Neutješnoj majci javili da je viđena u Grčkoj!

SENTA- Melinda i Endre Vitez iz Sente, već skoro osam mjeseci ne napušta nada da će saznati pravu istinu o sudbini njihove nestale kćerke Barbare. Petnaestogodišnja djevojčica je 25. novembra prošle godine otišla na rođendsku žurku sa koje se nikad nije vratila.

Policija je nekoliko sati docnije obavijestila roditelje da se Barbara sa mosta survala u hladnu rijeku, a da su im to prijavila dvojica dječaka koji su bili s njom. Od tada se Melinda i Endre nose sa beskrajnom tugom, bolom i strašnim pritiskom. Sumnjaju u zvaničnu verziju događaja, jer tijelo dosad nije pronađeno. Potragu su obavili ronioci Žandarmerije , a potom i psi specijalne grupe za traženje nestalih lica “Spajder” iz mađarskom mjesta Miškolc. Roditelje su uzbunile najnovije informacije da je Barbara viđena u Grčkoj. Nešto ranije do njih su doprle vijesti da je viđena u Mađarskoj.

 

- Kad sam prije nekoliko dana došao s posla, Melinda mi je rekla da su joj javili da je Barbara viđena u Grčkoj, na nekoj plaži. Barbaru je, kako nam je prenijeto, vidjelo troje ljudi koji su je prepoznali. Moja žena ih je pitala da li sigurni. Dali su takav opis koji nam ukazuje da to stvarno može da bude naša Barbara i da je u Grčkoj. Ne znamo kome da se obratimo, jer ako idemo u policiju, oni samo klimaju glavom. Niko ništa ne zna, niti preduzima - kaže Endre i nastavlja:

 

- Da je mrtva onda bi Tisa izbacila tijelo, ili bar neki komad odjeće. Ako dječaci koji su kobne večeri bili sa njom ništa ne kriju, onda bi trebalo da izađu na poligraf na mađarskom. Neizvijesnost koja nas muči tada bi bila razriješena. Da meni kažu da sam kriv, a nisam kriv, stotinu puta bih izašao na poligraf. Dječaci su rekli da neće ponovo na poligraf. Poligrafsko ispitivanje na kome su bili nije ništa, s obzirom da je obavljano uz prevod- kaže Endre.

 

Nesrećni otac priča da zna ko su momci koji su kobne večeri bili sa njegovom kćerkom:

 

- Nisam bio u prilici sa njima da pričam. Ukoliko bi im prišao, to bi se moglo protumačiti kao maltretiranje, pa bih završio na sudu. Sa roditeljima jednog od dječaka bio sam poznanik na Fejsbuku, ali su me, drugi dan nakon Barbarinog nestanka, izbrisali. Za koji dan napuniće se osam mjeseci od kada nema naše Barbare. Melinda je od tada izgubila 22 kilograma, vjerujemo da je naša kćerka živa - kaže na kraju Endre.

 

Oglas o nestanku i detaljnim Barbarinim opisom u vrijeme kobnog događaja je objavljen na dvadesetak jezika. Vijesti iz Grčke, a nešto ranije i iz Mađarske, podgrijavaju sumnju roditelja da je Barbara oteta i da je živa - kaže Endre.

 

On ističe da ih i dalje boli anonimno pismo koje je Melinda pronašla 13. decembra prošle godine u poštanskom sandučetu. U njemu je na mađarskom jeziku pisalo da su Barbaru ,navodno, trojica momaka silovali, a najsnažniji od njih je ugušio i bacio u Tisu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.