x

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: Pred očima očima roditelja i malog brata dječaka Nemanju (8) ubila struja!

Nema više moga sina, nema moga Nemanje! Kako ću preživjeti ovu tugu, kako će majka sad bez tebe, sine moj… Ovi jauci neutješne Gorice Kovačević, čiji je osmogodišnji sin Nemanja poginuo od strujnog udara u dvorištu porodične kuće, odzvanjali su juče selom Kaludra kod Prokuplja. Prema nezvaničnim informacijama, nesreća se dogodila u četvrtak oko 19 sati, kad je dječak pokušavao da se popne na traktorsku prikolicu.

– Nemanja i njegov mlađi brat, šestogodišnji Stefan, bili su na prikolici u kojoj je bio krunjač za kukuruz. Roditeljima su pomagali u krunjenju. U jednom trenutku Stefanu je nešto ispalo iz prikolice, pa je Nemanja sišao da to dohvati. Međutim, kad se uhvatio za prikolicu kako bi se popeo, udarila ga je struja. Od siline udara odletio je dva-tri metra. Sve se to dogodilo pred očima njegovog malog brata, oca i majke – kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje da su roditelji produžavali kabl kako bi krunjač mogao da radi.

 

Otac Zoran i majka Gorica pokušali su da ožive sina zakopavši ga u zemlju, ali djetetu nije bilo spasa.

 

– Nemanja je u trenutku nesreće bio bos, a kabl koji je dotakao najvjerovatnije nije imao uzemljenje. Roditelji su odmah pozvali Hitnu pomoć, a kad su vidjeli da dječak ne reaguje uprkos tome što su ga prekrili zemljom, stavili su ga u kola i povezli u bolnicu. Ljekari Hitne pomoći dočekali su ih u selu Mala Plana, pokušali su da reanimiraju mališana, ali bezuspješno. Vjerovatno je umro čim ga je struja udarila – priča komšija.

 

Za mališanom žali celo selo, a za njegove roditelje i mlađeg brata Stefana utjehu ne pronalaze.

 

– Nemanja je bio sretan što polazi u drugi razred, jedva je čekao 1. septembar. Nemanja je bio izuzetno dijete, miran… Ne znam kako je mogla da nas zadesi ovakva nesreća – priča kroz suze Nemanjina tetka, koju smo zatekli u dvorištu.

 

Komšija Milan Grujić kaže da je dobro poznavao dječaka i da je Nemanja bio dijete za primjer.

 

– Svaki dan je autobusom išao u školu u Blacu, uvijek bi se javio kad prolazi. Svi smo u šoku, ovakva nesreća se ne pamti kod nas. Ne znamo ni kako da izjavimo saučešće porodici, jer šta reći u ovakvom trenutku – kaže Grujić.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.