x

NIJE KOČIO, GAZIO JE SVE PRED SOBOM: Kamionom se zabio u Božićni market u Berlinu, više osoba poginulo, 50-tak povrijeđeno!

Danas se iza 20 sati nepoznata osoba ili više njih, upravljajući kamionom zaletjela u Božićni market u Berlinu, u Njemačkoj. Kako piše CNN, poginulo je nekoliko ljudi, a ranjeno je njih 50-tak. Nije poznato ni da li se radi o nesreći ili napadu. Njemačka policija potvrdila je kako je do sada devetero ljudi poginulo.

Tragedija koja se dogodila večeras na Božićnom sajmu u Berlinu vrlo je vjerovatno namjerni napad, izvijestila je policija, a svjedočenja prisutnih itekako idu u prilog ovom navodu. Osumnjičeni za napad je uhapšen, a kamion je registrovan u Poljskoj.

 

``Na ulici leži gomila povrijeđenih ljudi, a neki od njih još uvijek se nalaze pod kamionom``, napisao je jedan svjedok na društvenim mrežama.

 

Upravio prema njihovim iskazima, policija je izjavila kako se najvjerovatnije radi o namjernom napadu, budući da kamion nije stajao.

 

``Nije kočio. Nije se zaustavljao već je gazio sve pred sobom``, riječi su svjedoka.

 

Mnogi nesreću upoređuju s onom u Nici u julu ove godine. Božićni market u Berlinu nalazi se na mjestu do kojeg se ne može doći direktno cestom, tako da policija izvještava kako su male šanse da se radi o nesreći.

 

Berlinska policija savjetovala je građanima da večeras ostanu u svojim domovima i da ne izlaze vani.

(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.