x

NIJE SVAKI PREKID LOŠ: Izgubila dečka i 60 kilograma!

Lisa Jarret, 31-godišnjakinja iz Chicaga, odrasla je s pretilim roditeljima, a obiteljski jelovnik obilovao je masnim mesom i povrćem iz konzerve. Uvjerena je da je upravo od roditelja preuzela mnoge nezdrave prehrambene navike.

Stvari su se pogoršale kada se preselila u Olympiju gdje je završila u lošoj vezi u kojoj je često patila od depresije i anksioznosti za koje je primala i terapiju, a situacija je dosegla vrhunac kada je vaga pokazala da teži 152 kilograma.

 

Sve se promijenilo nakon prekida, a Lisa u šali dodaje i da je pomoglo i to što se u istom periodu, uz vezu, raspao i njezin automobil.

 

``Oboje smo imali i bicikle pa sam se lagano priviknula na promjenu. Čak i lagana šetnja pomaže, a uz ostale promjene koje sam uvela u svoje navike, počela sam primjećivati male rezultate``, govori Lisa.

 

Ubrzo nakon toga, Lisa je izgubila i zdravstveno osiguranje i tvrdi da se to, unatoč svemu, pokazalo kao najbolja stvar koja joj se dogodila. Morala se skinuti s lijekova i uvidjela je da ih je koristila ``kao štaku`` kako se ne bi morala suočiti s problemima u stvarnom svijetu.

 

Počela se hraniti zdravo, ali tvrdi da njezin jelovnik još uvijek ne čine 100% zdrave stvari, a dodatni je izazov i posao kojim se bavi. Naime, Lisa radi u pekarnici, ali dodaje da se dobro nosi s problemima koje takav posao donosi.

 

Naravno, tajna je i puno kretanja. Biciklom ponekad prijeđe i preko 50 kilometara i često odlazi u duge šetnje.

 

Sve je to dovelo do gubitka 60 kilograma i spoznaje da su je stare navike sprječavale da živi onako kako želi.

 

``Kad sam bila pretila nisam zapravo živjela, jednostavno sam postojala. Nitko ne bi trebao pristati na takvo što ako može nešto učiniti da to promijeni. Sada sam sretna i puna energije``, zaključuje Lisa.

(Index.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.