x

NIKO NE VJERUJE DA JE OVO ISTINA: Vijest o Zdravku Čoliću naišla na opštu nevjericu!

BEOGRAD - Opština Čajetina donijela je odluku da se zbog koncerta Zdravka Čolića u novogodišnjoj noći ISUŠI Zlatiborsko jezero, što je presedan jer se u historiji ovog jezera nije desilo da se ono isušuje zbog nekog estradnog umjetnika! Troškovi organizacije Čolinog koncerta, kako Kurir saznaje, iznosiće oko 50.000 eura, a nadležni nisu upoznati sa tim koliko će posjetilaca tačno moći da stane zahvaljujući isušivanju jezera.

Stiže 50.000 gostiju

 

- Odluka da se isuši jezero donijeta je da bi što više ljudi moglo da stane blizu bine i uživa u Čolićevom koncertu. Ne znam tačno koliki je to broj posetilaca, ali očekujem da će oko desetak hiljada njih moći da se smjesti u užem centru - na Kraljevom trgu i prostoru isušenog jezera. Ostalih 40.000 moći će da se smjesti na zelene površine oko ugostiteljskih objekata i na terase restorana - kaže za Kurir Milan Stamatović, predsjednik opštine Čajetina, koji je takvu odluku i aminovao. On ne vidi ništa čudno u tome da se zbog estradne zvijezde prazni jezero dužine oko 150 i širine oko 50 metara.

 

- Jezero se ionako svake godine ispušta zbog čišćenja. Cijela procedura će trajati najviše jedan dan - dodaje Stamatović.

 

Prema njegovim rečima, u tom jezeru nema riba, pa, kako kaže, „nijedna životinja zbog toga neće stradati“.

 

Troškovi organizacije Čolinog koncerta za novogodišnju noć, kako saznajemo, iznosiće oko 50.000 eura. Oko 30.000 obezbijedila je opština Čajetina, dok je oko 20.000 obezbijedila Turistička organizacija Zlatibor. U tu cijenu uračunat je Čolin honorar, kao i postavljanje bine, muzika i ozvučenje. Stamatović tvrdi da drugih troškova neće biti.

 

- Opština je u obavezi da organizuje obezbjeđenje, kao i redarsku službu, ali taj posao radiće naši ljudi, koji ionako dobijaju platu za to - tvrdi on.

 

Čola na odmoru

 

Na pitanje koliko će koštati troškovi čišćenja jezera od mulja, travki i blata, Stamatović odgovara:

 

- Čistili smo proljetos. Nema potrebe da ponovo čistimo.

 

U PR službi Zdravka Čolića kažu da nisu u mogućnosti da daju odgovore na pitanja jer je estradni umjetnik otputovao na odmor.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.