x

NISTE MOGLI DA BIRATE: Mjesec rođenja otkriva od čega možete da obolite!

Španski stručnjaci sproveli su veliko istraživanje na 30.000 ljudi i pronašli su povezanost između mjeseca rođenja i određenih bolesti. Sezonske promjene UV zračenja, kompleks vitamina D, virusi i alergije mogu uticati na razvoj fetusa, objašnjavaju Španci. Tako npr. proizvodnja vitamina D u tijelu manjka bebama koje su rođene u zimskim mjesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

- U ovoj studiji pronašli smo dokaze sa značajnom povezanošću između mjeseca rođenja i pojave 27 hroničnih bolesti, te dugoročnih zdravstvenih problema. Bolesti se takođe pojavljuju drugačije u zavisnosti da li je dete dječak ili djevojčica - objasnio je profesor Hoze Antonio Kesada, a preneo ``Dejli Mejl``.

 

Evo kojim bolestima ste skloniji u zavisnosti od mjeseca rođenja:

 

Januar - Muška djeca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem dijelu leđa i čira na želucu.  Žene rođene u ovom mjesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

 

Februar - Muškarci češće pate od problema sa štitnom žlijezdom, srcem i od osteoartritisa. Žene su takođe sklone osteoartritisu, problemima sa štitnom žlijezdom, ali i krvnim ugrušcima.

 

Mart - Muškarci su skloniji astmi, katarakti, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.

 

April - Muške aprilske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnom žlijezdom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

 

Maj - Momci su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene hroničnim alergijama, osteoporozi i zatvoru.

 

Jun - Muškarci rođeni u junu manje od ostalih pate od depresije i bolova u donjem dijelu leđa. No češće imaju srčana stanja, katarakt i hronični bronhitis u odnosu na druge muškarce. Žene rođene u ovom mjesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u poređenju sa ženama rođenima u ostalim mjesecima. No sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.

 

Jul - Žene rođene u ovom mjesecu imaju za 27 odsto veći rizik dijagnostifikovanja visokog krvnog pritiska i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Takođe su sklone hroničnim bolovima u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mjesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu.

 

Avgust - Muška djeca rođena u ovom mjesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u poređenju sa djecom rođenom početkom godine. Takođe imaju problema sa štitnom žlijezdom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.

 

Septembar - Muškarci rođeni u ovom mjesecu tri puta više imaju problema sa štitnom žlijezdom nego oni rođeni u januaru. Skloni su i astmi te osteoporozi. Septembarske bebe razvijaju najmanje hroničnih bolesti tokom života no svejedno su i žene sklone problemima sa štitnom žlezdom, malignim tumorima i osteoporozi.

 

Okrobar - Tokom ovog mjeseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u oktobru češće od ostalih imaju visok holesterol, anemiju i osteoporozu. Sklonost s njima dijele i muškarci, koji takođe imaju problema i sa štitnjačom, te osteoporozom.

 

Novembar - Momci češće razvijaju hronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa štitnom žlijezdom u poređenju s ostalima dok žene više pate od astme, hroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka.

 

Decembar - Žene su sklonije hroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.