x

NISU MIGRANTI: Riješeno brutalno ubistvo žene u vagonu, otkriće policije ŠOKIRAĆE JAVNOST!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova razriješili su ubistvo 37-godišnje Ivane V. čije je tijelo pronađeno 30. aprila ove godine u napuštenom vagonu na Željezničkoj stanici u Beogradu. Rješenje slučaja je višestruko šokantno.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teško ubistvo, uhapšena su braća David N. (1996) i Đura N. (1997), navodi se u saopštenju MUP-a. Kako saznaje ``Blic``, ovi mladići su rođena braća dječaka koji su u novembru prošle godine napali legendarnog Rašu Popova, koji je nedavno preminuo.

 

Prema našim saznanjima, napadači nisu migranti, kako se spekulisalo u javnosti.

 

Kako se sumnja, oni su žrtvi nanijeli više udaraca motkom po glavi i tako je usmrtili.

 

Osumnjičeni David N. i Đura N. uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Podsjetimo, njihova braća I. N. (10) i J. N. (11), imaju više od 300 prijava zbog razbojništva i krađa, a jedan starac je umro ranije ove godine nakon što su ga pretukli. Ujedno, upravo oni su pretukli srpskog književnika i dugogodišnjeg televizijskog novinara Rašu Popova (81) koga su napali na pragu njegovog stana.

 

Popov je, komentarišući napad, svojevremeno rekao da osjeća veliko razočarenje u tu djecu, kojoj je taktika da prate i napadaju starije osobe kako bi ih opljačkali.

 

- Nakon napada se loše osjećam, jer sam cijeli život posvetio pisanju djeci ali eto doživio sam i to da me oni na sopstvenom pragu napadnu. Oni su me pratili kao vučjaci zeca ali na svu sreću sve se dobro završilo - rekao je tom prilikom Popov.

 

Kasnije je otvoreno govorio o strahu koji je osjetio, ali i kako je oprostio dječacima.

 

- Ipak, mislim da većina ljudi čezne za dobrotom i uvijek bih djeci savjetovao da se okreću dobroti, a zamjeram vaspitačima koji su nepravedni prema djeci i pozivam ih da budu prema njima bolji i dobroćudniji. Zato ja djeci opraštam, jedino ne mogu da oprostim odraslim ljudima koji dobiju malu djecu, a onda od njih naprave monstrume. Djeci bih poručio da se bore za svoju sreću i da će sreću ostvariti ako se bore za sreću drugih. Ako krenu prema drugima agresivno i neprijateljski, svijet će im se vratiti u neprijateljskom stroju i počeće da ih goni. Lov na sreću je putem dobrote - poručio je Popov.

 

Raša Popov, književnik, dječji pisac, glumac i novinar, preminuo je 19. aprila u Beogradu u 84. godini.

(Blic.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.