x

NIVEA BH FASHION WEEK U TUZLI !

Potrebna vam je inspiracija za zimske dane i predstojeće novogodišnje praznike? Nivea BH Fashion Week Tuzla donosi vam nekoliko ideja!
Kristalna dvorana hotela Tuzla je i drugu večer bila premala da bi primila sve zainteresirane građane grada Tuzle, koji su željeli pogledati i dobiti inspiraciju za zimske dane i novogodišnje praznike.

Za odličnu estetsku pripremu djevojaka (make up i frizure) pobrinuli su se članovi Joico Akademije u suradnji s frizerskim salonom Dalm a Tuzla. Završena je i druga večer novogodišnje modne revije Nivea BH Fashion Week Tuzla koja je ekskluzivni događaj, modnog tipa, sa temom – NOVA GODINA. Šta obući za Novogodišnju noć? Šta pokloniti dragim ljudima? Više poznatih brendova učestvovalo je sa svojim predlozima stajlinga za zimske dane i za Novogodišnju noć.

Organizator događaja je Udruženje manekena i modnih kreatora Bosne i Hercegovine (UMIMK BIH), a izvršni producent modna agencia Abc Models. Udruženje manekena BiH (UMBIH) dva puta godišnje organizira tečaj za manekene i fotomodele koji traje 4 mjeseca a časovi se održavaju subotom i nedeljom. Iznad svega ističemo značajnim da u UMBIH vlada istinski odnos povjerenja, te osjećaj sigurnosti članova i njihovih roditelja. UMBIH okuplja veliki broj članova koji nose modne revije, učestvuju u modnim manifestacijama i aktivno se bave modom. Članovi UMBIH-a na svjetskim izborima osvajaju odlične rezultate poput Dino Mujačić, koji je proglašen za najbolji dječiji model svijeta, a titule s svjetskih izbora donijeli su i Željana Savić, Lamija Lagumdžija, Dona Božić , te Filip Drašković. U zadnjih 14 godina kroz Udruženje je prošlo preko 1000 članova, djece i mladih koji su svoje slobodno vrijeme posvetili modi i modnim događajima. Stoga je druga večer Nivea BH Fashion week Tuzla bila posvećena i djeci i odraslima.

Dječija kolekcija Seade Delić nosi naziv ``Šetnja kroz vijekove``. Modeli su inspirisani 18-tim vijekom i donose nam duh raskoši i blještavila.Bogatsvo materijala i punoća krojeva daju poseban doživljaj tog perioda te se na taj način naglašava zaigranost pokreta i osobenost modela. Osim dječije kolekcije modna kreatorka Seada Delić, predstavila je i kolekciju za muškarce i žene. U kolekciji za muškarce “Impresija II” dominiraju ručno vezene tunike koje su spoj etno i sportskog stila. Boje u kolekciji su kombinovane - bež, crno i svijetlo plavo. Ukrštanjem različitih stilova naglašena je nosivost kolekcije i njena praktična primjena. U kolekciji za žene, u prvom planu su ručno vezeni korzeti i suknje, a potpunost joj daju različiti pripadajući modni detalji. Ležernost i udobnost kolekcije naglašena je kroz primjenu i kombinaciju različitih materijala, koji prirodno oblikuju i naglašavaju formu tijela.

S. N.