x

NLB Banka d.d. Sarajevo pomaže razvoj Olimpijskog sporta!

Nastavljajući tradiciju podržavanja razvoja sporta u Bosni i Hercegovini, NLB Banka d.d., Sarajevo je obnovila sponzorski ugovor sa Hokejaškim klubom „Vukovi“ iz Sarajeva.

Uvijek nas raduje kada možemo finansijski pomoći jedan mlad i perspektivan klub kao što su  „Vukovi“. Želja nam je da i na ovaj način popularizujemo Olimpijski sport u Sarajevu i potičemo mlade da se njime bave. Hokej je najbrža ekipna igra na svijetu i nekada je na ovim prostorima bio veoma popularan, ali dugo vremena nije bilo pravih uslova za bavljenje ovim sportom. Drago nam je da naša podrška pomaže povratku hokeja u Bosnu i Hercegovinu i u Olimpijski grad. – izjavila je Lidija Žigić, direktor NLB Banke d.d., Sarajevo.

 

Hokejaški klub „Vukovi“ je proteklog vikenda bio domaćin 25 hokejaških ekipa iz Hrvatske, Srbije, Mađarske i Slovenije na turniru za djecu Happy Hockey Days. Ovogodišnji turnir je imao i rekordan broj od preko 300 učesnika, a održan je u dvorani Huan Antonio Samaranch. 

 

Turnir koji je nastao prije 7 godina u cilju popularizacije hokejaškog sporta u Sarajevu i Bosni i Hercegovini pokazuje da hokej u Bosni i Hercegovini ima budućnost.  Godinama je izrastao u mjesto susreta djece, trenera i roditelja iz čitavog regiona. Značaj turnira nije samo u sportskim okvirima jer ima ogroman društveni značaj u cilju upoznavanja i druženja djece, njihovih roditelja i sportskih klubova.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.