x

NOVA SE*S IGRA OSNOVACA: Podijele se u žandare i lopove, pa imaju žestoki se*s!

Osnovci u Srbiji osmislili novu se*s igru! Sigurno ste bar čuli za igricu “Žandari i lopovi”, ukoliko je niste igrali. Nekada je bila bezazlena dječija igrica, djeca su se dijelila u dva tabora, a pobjeđivao je onaj koji je na kraju imao više članova. I sada je ista poenta, samo što se na drugačiji način stiže do nje - sek*om!

Nekada je bilo jedan, dva tri, žandar/lopov si ti. Djeca se podijele na žandare i lopove. Lopovi se kriju, a žandari ih traže. Kada žandar pronađe lopova, potrebno je da izgovori – jedan, dva, tri – žandar si ti, i on tada postaje žandar. Ukoliko se lopov prišunja žandaru, izgovara isto, ali tada žandar postaje lopov. Pobjednički tabor je na kraju onaj koji je brojniji.

 

Međutim djeca tu igru sada igraju potpuno drugačije! Jedni druge preobraćaju izgovaranjem riječi: ``Jedan, dva, tri jeb*n si``, i tada imaju se*s. Djevojčice su uvijek lopovi, a dječaci žandari.

 

Ukoliko je lopov spretniji, bira da li će se igrati na taj način, ili ne. Svakako isto pobjeđuju oni brojniji.

 

- Zvao me je komšija da se igramo žandara i lopova, ali nisam htio. Ja sam stidljiv. Čuo sam i za žandare i lopove, kao i za punjenu kokošku i lepezu, ali i za plavog kita. Samo što su žandari i lopovi sada najpopularniji, jer se igraju napolju.

 

Da je situacija krajnje ozbiljna, pokazuju i zabrinuti roditelji, kojima čak i razredne stariješine pričaju o pojavi ovih igrica.

 

- Svi smo bili zgroženi kada nam je razredna rekla da su djeca na ekskurziji igrala takve neprimjerene igre. Iznenadila bih se i da čujem da odrasli igraju tako nešto, a ovim sam zaista šokirana. Svakog dana zahvaljujem Bogu jer mi je sin djetinjast i znam da nikada ne bi radio tako nešto – kazala je Marija, majka osnovca.

 

Psiholozi su saglasni da su ovakve pojave više incident nego što su svakodnevna pojava, i da roditelji mogu da budi mirni.

 

– Djeca jesu izložena por*ografskom sadržaju sa svih strana, ali vjerujem da ovakve vrste igrica nisu učestala pojava. Više bih to nazvala sporadičnim slučajem, koji je samo naišao na pažnju medija i zabrinutost roditelja zbog ozbiljnosti same situacije. Svakako sam mišljenja da bi roditelji koji imaju dobar odnos sa svojom djecom trebalo da budu mirni, jer dijete neće upuštati u takve vrste igrica, a da ne postoji neki dublji problem – kazala je Vesna Đ., dječiji psiholog.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.