NOVA SERIJA NA OBN TV: VRIJEME OSVETE (SUSKUNLAR)

22.09.2014 19:00
nova-serija-na-obn-tv-vrijeme-osvete-suskunlar-main

Najgledanija televizija u Bosni i Hercegovini, OBN TV ove jeseni, od 22.09.2014. počinje sa emitovanjem nove serije“Vrijeme osvete”. To je potresna drama spektakularne produkcije koja govori o prijateljstvu jačem i od krvnog srodstva, ljubavnim intrigama, najmračnijim tajnama korumpiranog društva, ali i problematičnim temama pravde i osvete. 

Ova kontroverzna serija, čija je priča inspirirala Hollywood, sa razlogom je svrstana među pet najboljih turskih serija svih vremena! Iako ostaje vjerna turskim korijenima, serija pruža svjež i drugačiji pristup. Bez straha da će otvoriti bolne teme i teška životna pitanja, ona na domišljat način prikazuje borbu čovjeka za opstanak u svijetu.

 

Priča je rađena po romanu ``Vrijeme osvete`` Lorenza Carcaterra, koji je svoje djelo bazirao na istinitim događajima koje je i sam proživjeo kao dijete. Carcaterrevo  djelo objavljeno je 1995. godine i od samog početka očekivano podiglo je veliku prašinu, tako da je, samo godinu dana kasnije, dobilo i sasvim zasluženu holivudsku ekranizaciju.  po kojem je 1996. rađen istoimeni film sa Robertom De Nirom, Bradom Pittom, Dustinom Hoffmanom i Kevinom Baconom u glavnim ulogama.

 

Nakon više od petnaest godina od američke ekranizacije, ovo djelo inspirisalo je tursku scenaristkinju Pinar Bulut. Teško je reći da serija ”Vrijeme osvete” predstavlja vijerni prikaz romana Carcaterra, ali je on svakako poslužio kao inspiracija za priču Bulutove. Iako ostaje verna turskim korijenima, serija pruža svjež i drugačiji pristup. Bez straha da otvori bolne teme i teška životna pitanja, ona na domišljat način prikazuje borbu čovjeka da opstane u svijetu. 

 

Radnja drame je veoma dinamična, puna akcije i preokreta, a glumačka ekipa vrhunska. 

Priča prati život četiri prijatelja koji nemaju ništa osim jedan drugog. Oni su više braća nego prijatelji, koji kao i sva djeca sanjaju o uspješnoj budućnosti. Edževit, Bilal, Ibrahim i Zeki imena su četvorice dječaka iz siromašnog istambulskog kvarta Kuyudibi. Jednog dana, načiniće naizgled bezazlenu grešku i tako izazvati nesreću koju će skupo platiti - završiće u kazneno-popravnom domu i od tada njihovi životi više neće biti isti. Na tom mjestu život za njih postaje prava noćna mora gdje bivaju fizički zlostavljani. Odlučivši da sklope pakt ćutnje, nakon što su pušteni na slobodi, svako od njih odlazi svojim putem.

 

Njihovo prijateljstvo se završava, gdje oni zaboravljaju na prijateljicu Ahu, koja je uz njih bila cijelo vrijeme prije tragičnog događaja, zapravo jedini koji je uvek bio tu za nju i koji je nije zaboravio je Bilal. Još kao dječak zaljubio se u nju i ona je, mnogo godina kasnije, odlučila da mu pruži šansu i pokuša da mu uzvrati ljubav, iako zapravo odmalena voli Edževita.

 

Danas, nekoliko godina kasnije Ahu izrasta u prelepu ženu, Edževit je postao cijenjeni advokat, Zeki radi kao vozač jednog bogataša, dok su Bilal i Ibrahim ostali u starom kvartu. Činilo se da se družina nikada više neće ponovo sastati. Činilo se da su svi sve zaboravili i ostavili traume iz prošlosti za sobom. A onda se na vijestima pojavila informacija o Zekiju - upucao je čovjeka. Svi su znali ko je žrtva i zašto je Zeki to uradio. Tako se Bilal, Ibrahim i Edževit ipak ponovo sastaju, odlučni da pomognu starom prijatelju.

 

 Zapravo sve se završilo prije mnogo godina, ali opet je počelo. Oni su ćutali godinama, a sada je došlo vrijeme da se kaže istina.Ovo su samo neki segmenti koji će zasigurno zadržati Vašu pažnju. Zato od 22.septembra, svakog radnog dana u 21 sat, u programu OBN TV pratite jednu od najboljih turskih serija -„Vrijeme osvete“. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.